Engelsiz Plaj Projesi Hayata Geçti

Marmaris'te engelli vatandaşların denize girmesini kolaylaştırmak için hazırlanan “Engelsiz Plaj” açıldı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Sadece Marmaris halk plajında değil bu projenin aynısı İçmeler plajında da faaliyete geçti. Marmaris’e yakışır projelerimiz her zaman devam edecektir” dedi.

Marmaris Belediyesi, engelli vatandaşların denize girişini kolaylaştırmak için halk plajında, engelsiz plaj çalışmasını hayata geçirerek, özel alanın açılışını yaptı. Açılışta konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, proje hakkında bilgi verdi. Engelli vatandaşlar için her türlü ihtiyaç ve konforu sağladıklarını belirten Acar, “Eksikliğini daha önce tespit ettiğimiz, kentimizde yaşayan ve hatta dışardan gelen engelli vatandaşlarımızın bu imkandan yararlanması gerçekten bir eksiklikti. Bugün bunu tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Sadece Marmaris halk plajında değil bu projenin aynısı İçmeler plajında da faaliyete geçti. Marmaris’e yakışır projelerimiz her zaman devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan engelli vatandaşlar kendileri için özel olarak hazırlanan platformdan görevlilerin yardımıyla denize girdi. Plajda; içinde engellilere göre dizayn edilmiş tuvalet, soyunma kabini ve duşu olan özel ünite, tekerlekli sandalyelerin kum ve çakıllı zemin üzerinde rahat ilerlemesi için denize kadar ulaşan özel rampa ve engelli vatandaşların denize girebilmeleri için özel tasarlanmış araçlar bulunuyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.