Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Fazıl Hüsnü Dağlarca Şiir Ödülünün Sahipleri Belli Oldu

Beşiktaş Belediyesi tarafından usta şair Fazıl Hüsnü Dağlarca adına verilen “Dağlarca Şiir Ödülleri” düzenlenecek törenle, Çiğdem Sezer ve Turgay Fişekçi’ye verilecek. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katılacak.

‘’Türkçem Benim Ses Bayrağım’’ diyerek yüzü aşkın kitabıyla Türkçe’yi bütün kitaplarına işleyen şair Fazıl Hüsnü Dağlarca 15 Ekim Pazar günü, Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ödül töreniyle bir kez daha anılacak. Beşiktaş Belediyesi Başkanlığı tarafından, PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası’nın desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek şiir töreninde seçici kurulun oy çokluğuyla ödülü Çiğdem Sezer ve Turgay Fişekçi’ye paylaştırılması kararı alındı.

Dağlarca Anısına Resim Sergisi Açılacak

Usta şairini ölümünün 10. yılı sebebiyle diğer yıllara nazaran, bu yıl farklı etkinliklerle anılacak. Dağlarca’nın resim sanatına olan ilgisi nedeniyle 22 ressam bir ara gelerek, Dağlarca Anısına Akatlar Kültür Merkezi’nde resim sergisi açılacak. Sergi, 15 Ekim Pazar akşamından 25 Ekim’e kadar açık olacak. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi öncülüğünde ‘’Uluslararası Dağlarca Sempozyumu’’ düzenlenecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.