Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Gran Fondo Bu Haftasonu Marmaris’te Gerçekleşecek

Yıllardır kesintisiz olarak bisiklet yarışlarına ev sahipliğini başarıyla sürdüren Marmaris, bölgede bisiklet kullanıcıları için oluşturduğu rotalar ve şehiriçi bisiklet yollarıyla da uzmanların dikkatini çekiyor. 2019 yılının Nisan ayında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Kapodokya, Çeşme, İstanbul ve Antalya şehirlerinde gerçekleşen “Gran Fondo” bölgemizde ikinci defa gerçekleşecek. Peki nedir Gran Fondo ? Gran Fondo amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışlarına verilen isimdir. İsmi "Gare di fondo" yani "mesafe yarışları" deyiminden gelen bu yarışlar, çogunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize edilir. Farklı mesafelerdeki yarışlar "Gran Fondo", "Mezzo Fondo" ve "Fondo" olarak adlandırılır. "GranFondo" şüphesiz aralarındaki en uzun mesafeli olan parkur için kullanılır.

Avrupa’da yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı “GranFondo” bisiklet yarışları diğer kıtalara da yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmıştır. Yarışmaya katılanların tamamı amatör bisiklet kullanıcılarından oluşmaktadır.

Bölgemizde düzenlenecek olan yarışlar iki parkurdan oluşmaktadır;

1. Parkur (kısa parkur): 65 Km. Marmaris-Hisarönü-Orhaniye-Turgut-Bayır-Osmaniye- İçmeler-Marmaris
2. Parkur (uzun parkur): 97 Km. Marmaris-Hisarönü-Selimiye-Bozburun-Söğüt-Bayır-Osmaniye-İçmeler- Marmaris

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.