Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

İBB Şehir Tiyatroları’nın Yeni Oyunu “Kısraklı Kadın” Seyirciyle Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Leyla Nazlı’nın yazdığı, Lerzan Pamir’in yönettiği Kısraklı Kadın adlı oyunu seyirciyle buluşturdu. Oyun, 27 Ekim 2020 Salı günü saat 20.30’da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Seyircilerin beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

Oyunun ilk gösterimine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Sahne Direktörü Ayşegül İşsever, Müdür Yardımcıları Mehmet Yücetürk ve Mehmet Karaosmanoğlu’nun yanı sıra birçok sanatçı katıldı.

Oyun Konusu:

Londra’da bir hastanede bebek bekleyen bir kadının rüya ile gerçek, terk ettiği Anadolu topraklarıyla Batı arasında bocalamalarını büyülü bir ortamda sunan oyun, daha önce İngiltere, Almanya, İsveç ve Hollanda’da sahnelendi. Şimdi ilk kez Türkiye’de…

Kısraklı Kadın’ın yönetmeni Lerzan Pamir oyundan şöyle bahsediyor:

“Bu topraklarda doğup sonra Londra’ya yerleşen ve şimdi bir hastane odasında bebeğini düşürme tehlikesi yaşayan Selma’yı çocukluğundan beri duyduğu Elka (albasması) kabusu yalnız bırakmaz. Birçok kültürde yer alan ve bebekleri çaldığına inanılan Elka onu da ziyaret eder. Ancak Elka bu sefer kendi hikâyesini anlatmaya gelmiştir.

Elka: …Erkekler beni beğenmesin, benimle evlenmek istemesin diye kendimi güzelleştirmedim. Bu özgür olmamın tek yoluydu. Arada bir de atlarını ve şaraplarını çaldım. Ne var bunda?”

Oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Elçin Atamgüç, Eylül Soğukçay, Gökçer Genç, Pervin Bağdat rol alıyor.

           

Oyun, 29, 31 Ekim, 3, 5, 7, 10 Kasım 2020 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Sahnelerimizde Aldığımız Covid-19 Tedbirleri

İBB Şehir Tiyatroları COVID-19 tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2020 tarihinde yayınladığı genelgeye uygun olarak gereken önlemleri aldı. Kontrollü normalleştirme süreci için tiyatro salonları yeniden düzenlendi, sahnelenecek oyunlar yeni şartlara göre yeniden seçildi.

Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde %50 doluluk olacak şekilde planlandı.

Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek.

Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek.

Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlandı.

Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, dezenfektan bulundurulacak.

Fuayede beklemeyi ve kalabalık oluşumunu azaltmak için salon kapıları daha erken açılacak. Seyircilerimizin kademeli bir şekilde salona giriş yapmalarını sağlayacağız. Oyun sonrası çıkışta yığılma olmaması için acil çıkış kapıları da açılacak, izleyicilerimizin binalarımızdan çıkışları daha hızlı gerçekleştirilecek.

Oyundan 1 gün sonra, gerek seyircilerimizin gerekse sanatçı ve teknik ekipte görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları alanlarda detaylı temizlik çalışması yapılacak ve dezenfekte makinesi ile dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek. Böylelikle bir sonraki seans için sahneye gelecek izleyicilerimize hijyenik bir ortam sağlamış olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.