Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI

Kadın Dostu Kent Kuşadası’nda Anlamlı Sergi

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kapsamında hazırlanan ve 16 kadın ressamın 40 eserinin yer aldığı “Bir Güne Kadın mı Dediniz?” isimli karma resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

Kuşadası’nda kadınların kent yaşamının her alanında aktif rol alabilmesi için birçok önemli projeyi hayata geçiren Kuşadası Belediyesi, yine önemli bir etkinliğin altına imza attı. İlçedeki kültürel etkinliklerin merkezi olan İbramaki Sanat Galerisi'nde "Bir Güne Kadın mı Dediniz?" isimli karma resim sergisi düzenlenen bir kokteyl ile açıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışını Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı Levent Köylü yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin verdiği destekle gerçekleştirilen sergide, 16 kadın ressamın çeşitli teknikler kullanarak hazırladıkları 40 eser yer aldı.

 "GURUR DUYUYORUZ”

Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi resim sanatında da önemli işler başardıklarını gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, "Dünya tarihine yön veren devrimleri başlatanlar hep sanatçılar olmuştur. Bizler kadın sanatçıların sağlayacağı katkılarla toplumun her zaman olumlu yönde gelişeceğine inanıyoruz. Bu bağlamda kadınlarımızın siyasal, kültürel ve sanatsal alanlardaki faaliyetlerinin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Kuşadası her zaman kadın dostu bir kent olacak. Böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz. Etkinliğimize katkı sunan tüm sanatçılara şahsım ve Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel adına çok teşekkür ederim" dedi.

Sergi, 8 Mart tarihine kadar 8:30-17:30 saatleri arasında İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.