Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Kağıthane Belediyesi'nden Eğitime Destek Başarıya Teşvik

Kağıthane Belediyesi 2016-2017 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitime verdiği destekleri de arttırdı. Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen törenle 8 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunuldu. Aynı zamanda başarıyı teşvik etmek amacıyla da yapılan törende, her yaş grubundan çocuklara ihtiyaçlarına uygun olarak ayrı ayrı malzemeler dağıtıldı. Çocuklara verilen çantaların içinde kalemden deftere, cetvelden silgiye bir çok temel okul malzemesi bulunuyor.

''Şimdiki öğrencilerimiz çok şanslı, gelecekleri parlak.''


Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, törende yaptığı konuşmada emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederek;  ''Bütün yavrularımızı gözlerinden öpüyorum. Eğitim bizim için en önemli olguların başında geliyor. Eskiden bizlerin dönemlerinde şartlar inanılmaz derecede zordu. Şimdi büyüyen ve gelişen Türkiye ile birlikte eğitim standartlarımız da çok daha üst seviyelere çıktı. Önceki dönemlerde üniversite sınavlarına giren öğrencilerin %80'i açıkta kalıyordu, ancak şimdi sınava giren öğrencilerin tamamı üniversitelere yerleşiyor, hatta bir çok bölümde boş kontenjan dahi kalıyor.  Bu yüzden milletimiz, devletimiz ve hükümetimiz var olduğu sürece sizlerinde yolu açık.'' dedi.

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ise; ''Yaz tatiliniz sona erdi, maalesef sizler bu yaz tatilinde vahim bir olaya hayatınızda ilk defa tanıklık ettiniz. Allah bir daha sizlere böyle şeyler yaşatmasın. Hepinize güvenimiz sonsuz, hepinizin vatan, bayrak ve millet sevgisiyle bu devlete hizmet edeceğinizden kuşkumuz yok.'' dedi.

Suriyeli çocuklar da unutulmadı
Hediyelerin Kırtasiye yardımının bir kısmı Kültür Merkezi'ndeki Nikah Salonu'na gelen  öğrencilere dağıtılırken, kalan kısmının dağıtımına ise okullarda devam edildi. Ayrıca ilçede eğitim gören Suriyeli çocukları da unutmayan Kağıthane Belediyesi,  bin 200 Suriyeli çocuğa da aynı hediye dağıtımını gerçekleştirdi.
Törene ayrıca Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ve Kağıthane AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse ile Başkan Fazlı Kılıç'ın eşi  Fatma Kılıç ta katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.