Öne Çıkanlar çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları CHP Adana Milletvekili  Dr. Müzeyyen Şevkin

Kardeş Şehirden Ziyaret

Bir dizi resmi ziyarette bulunmak üzere ilçemize gelen kardeş şehir belediye başkanı Hans-Peter Schick ve heyeti,Seyr-et restaurantta ilçe protokolü ile dün bir araya geldi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Ilhan ve Genel koordinatör İhsan Taşer ile beraber yapılan  kahvaltıdan sonra Misafir heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Belediye Başkanlığına geçti.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney'i makamında ziyaret ederek ilçemize en son üç yıl önce geldiğini ve o zamandan bu güne ilçede çok güzel gelişmeler olduğunu belirtti.
Başkan Muhittin Güney de yapılan yatırımları ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından misafir başkan, ilçemizde bir Camii’de cuma namazına gitmek istediğini belirtmesi üzerine Yabanabad camii’sine gitti. Daha sonra Toki bloklarına çıkarak TOKİ hakkında genel koordinatörümüzden bilgiler aldı ve ilçeye kuş bakışı bakarak yeni yapılacak projeler hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Kaymakamlık makamına giden başkan Hans-Peter Schick, ilçe Kaymakamı Mehmet Yıldız tarafından karşılandı.


Ziyarette 15 Temmuzda İlçemizden şehit olan vatandaşlarımız için başsağlığı dileklerinde bulundu ve kendisinin" Türkiye'de ki kardeş şehri olan Kızılcahamam'a ziyarete gideceğim dediğimde bana güvenli olmayabilir gitme diye telkinde bulunanlara, Hayır kardeşlik bunu gerektirir dedim. Geldim gördüm ki insanlar burada huzur ve güven içerisinde yaşıyorlar. Ülkeme döndüğümde sizin misafirperverliğinizi ve güvenlik konusunda hiç endişelenmeden gidebileceğinizi söyleyeceğim dedi.
İlce Kaymakamı Mehmet Yıldız ise 15 Temmuz dan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile beraber birbirine daha da kenetlenerek içindeki hainleri temizlemiş ve çok daha güvenli bir duruma gelmiştir. Bugün Brükselde, Paris'te, Nice'de insanlar ne kadar güvenli ise İstanbul, Ankara ve Kızılcahamam da o kadar güvendedir dedi.
Başkan Hans-Peter Schick ilçe Kaymakamımız Mehmet Yıldız'a samimi konuşmalarından dolayı teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız günün anısına bir hediye takdim etti.

Ziyaretlerin ardından Saat 18.00 de konuk heyet onuruna Swiss otelde akşam yemeği verildi. Bölge Milletvekilimiz Emrullah İşler ilçe kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye meclis Üyeleri Kemal Öztürk, İbrahim Yıldız, Murtaza Güngör, Yusuf Şengül, Songül Ergelen, Günaydın Yüce,  Genel Koordinatör İhsan Taşer, Swiss otel yönetim kurulu Başkanı Ali Yeşil, ve yönetim kurulu üyesi Yusuf Öztürk'ün katılımıyla sıcak bir ortamda gerçeklesen yemekte önümüzdeki yıl yapılacak projeler hakkında görüşmeler yapıldı.



Daha sonra Belediye Başkanı Muhittin Güney katılımlarından dolayı bölge Milletvekilimiz Emrullah İşler'e İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız'a, misafir Belediye Başkanı ve heyetine ve meclis üyelerine teşekkür eden Başkan, Kendilerini misafir etmekten çok memnun olduğunu, yapılacak olan projelere katkı verecekleri için ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Misafir Kardeş Şehir Belediye başkanı da yaptığı konuşmada Kızılcahamam ile 12 yıldır kardeş şehir oldukların Türk misafirperverliğini bugün bir kez daha gösterdikleri için teşekkürlerini iletti.
2008 de weilburg tan Kızılcahamam'a koşu yaptık bizim için kardeşlik çok önemlidir. Kardeşlik şehirlerin barış ve sükuneti için çok önemlidir bu vesile ile birbirimizi tanıyoruz, bugün makamında ziyaret ettiğimiz sayın kaymakam beyin konuşmasından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Weillburg'da Alman halkından sonra ikinci büyük grup Türklerdir. 13500 nüfusun 1000 kişisi Türklerdir. Bizim onlarla iyi olmamız sizlerden öğrendiklerimizi yaşamakla oluyor.
Eskiden Türkler bana o başkan derlerdi şimdi bizim başkan diye hitap ediyorlar bu durum bizim ve Türk vatandaşlar açısından sevindiricidir.
Bugünlerde burada buluşmamız dostluğumuzun göstergesidir. Gündüz ki toplantılarımızda konuştuğumuz 3 önemli konu hakkında elimden geleni yapacağım, sizden de ileriye yönelik olarak ilçem için sosyal alanda iş birliği yapmak istiyorum
Öğlen şehrinize kuşbakışı baktım tespitim şudur şehir dış çemberde büyüyor ve yenileniyor içerde ise gelişiyor esnafınızdan dostlarımla görüştüm işlerinin iyi gittiğini söylediler bu durum da sizin için sevindiricidir. Gittiğiniz istikamet çok doğrudur ben sayın bakana yemeğimizi onurlandırdığı için teşekkür ediyorum dedi ve bölge Milletvekilimiz Emrullah İşler'e hediye takdiminde bulunarak sözlerine son verdi..
Belediye Başkanımız Muhittin Güney ise Kardeş Belediye Başkanı Hans-Peter Schick ve heyetine hediye takdiminde bulunarak yemek sona erdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.