Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı

Karşıyaka Belediyesi’nden Öğrencilere Çifte Müjde!

Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime destek projelerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, iki yeni uygulamayı birden hayata geçiriyor. “Ödev Evi” projesiyle 6 merkezde 7 - 14 yaş çocuklara okul sonrası etüt hizmeti verecek olan Belediye, üniversiteli gençlere de bu merkezlerde çalışma imkanı sunacak. “Kız Öğrencilere Ev Arıyoruz” projesi ise evinin bir odasını kiralamak isteyen 50 yaş üzeri kadınları ve barınma ihtiyacı olan kız öğrencileri bir araya getirecek.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, hem ilkokul ve ortaokul hem de üniversite çağındaki öğrencilere destek vermek amacıyla hazırlanan “Ödev Evi” projesi, ilçedeki 6 farklı merkezde başlatılacak. Buna göre; Ahmet Piriştina Kültür Merkezi Kütüphanesi, 80. Yıl Cumhuriyet Semt Kütüphanesi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi Kütüphanesi, İsmail Cem Kültür Merkezi Kütüphanesi, Hasan Ali Yücel Semt Kütüphanesi ve Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi’nde, hafta içi her gün 15.00 ile 19.00 saatleri arasında, 7 - 14 yaş grubundaki çocuklara okul sonrası etüt hizmeti verilecek. Üniversite öğrencilerine de bu merkezlerde çalışarak hem tecrübe edinme hem de bütçelerine katkı sağlama fırsatı tanınacak. Projeye ilişkin yönerge Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından Hukuk ve Eğitim Komisyonlarına gönderilirken, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından kısa süre içinde uygulamaya geçilecek. Bu süreçte, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başvurular alınmaya devam edilecek.

BARINMAYA ‘AVRUPA MODELİ’ ÇÖZÜM

“Kız Öğrencilere Ev Arıyoruz” projesi ise üniversite eğitimi için İzmir’e gelen kız öğrencilerin barınma sorununa ekonomik ve güvenli şekilde çözüm sunmak amacıyla hayata geçirilecek. Avrupa ülkelerinde yoğun olarak tercih edilen yöntem örnek alınarak; evlerinin bir odasını kiraya vermek isteyen 50 yaş üzeri, yalnız yaşayan kadınlar ile kalacak yer arayan öğrenciler buluşturulacak. Her iki proje için de 0232 399 40 75 - 76 - 77 - 78 numaralı telefonlardan Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ulaşılabilecek.

TUGAY’DAN EĞİTİME TAM DESTEK

Karşıyaka Belediye Meclisi toplantısında projenin detaylarını paylaşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ödev Evi projemizin hem çocuklar hem de aileleri için oldukça yararlı olacağına inanıyorum. Çocuklar akşam evlerine ödevlerini yapmış olarak gidecek. Ödevlerini yapmalarına da üniversite öğrencileri yardımcı olacak. Özellikle eğitim fakültelerinde okuyan ve öğretmen adayı olan ya da fen bilimleri, matematik gibi bölümlerde okuyan gençlerimizi projemizde dahil edeceğiz. Hem deneyim kazanacaklar hem de ulaşım masraflarını karşılamak üzere belki bir miktar maddi destek de olabilecek bir ödeme yapılacak. Duyurumuzu yaptıktan sonra çok yoğun bir taleple karşılaştık. İlk etapta 6 merkezle başlıyoruz ancak ilerleyen süreçte daha da artabilir. Çok iyi bir sosyal proje olacağını düşünüyorum. ‘Kız Öğrencilere Ev Arıyoruz’ projemiz de barınma sorununun çözümü noktasında önemli bir uygulama olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Karşıyaka Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.