Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Kocaeli'nde Eylül Ayında İhracat ve İthalat Azaldı

Kocaeli’nde Eylül ayında ihracat yüzde 25,8 ithalat yüzde 14,3 azaldı.
Kocaeli Gümrüklerine göre, Kocaeli’nde Eylül ayında ihracat yüzde 25,8 azalarak 1,04 milyar dolar ve ithalat yüzde 14,3 azalarak 2,75 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Eylül ayında ilimizden 1,04 milyar dolar ihracat ve 2,75 milyar dolar ithalat yapıldı. İhracattaki bu gerileme Türkiye geneli ile paralellik gösteriyor. Uzun Kurban Bayramı tatilinin bu gerilemede önemli bir etkisi var.” dedi. 
                                          
Zeytinoğlu, “İlk dokuz aya baktığımızda ise Kocaeli ihracatının yüzde 11,7, ithalatının yüzde 11,5 gerilediğini gözlemliyoruz. Dokuz aylık dönemde, ilimiz ihracatındaki gerileme ithalatından daha fazla. Arzumuz ihracatımızın toparlanarak ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamasıdır.” açıklamasını yaptı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.