Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Kuşadalı Öğrenciler’den Kardeş Şehir Sinaia'ya Dostluk Gezisi

Kuşadası Belediyesi ile Sinaia Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek amacıyla Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri Romanya’nın Sinaia kentinde bulunan Mihail Cantacuzino Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.

Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kuşadası’nın Romanya’daki Kardeş Şehri Sinaia ile ilişkileri geliştirmek amacıyla Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde okuyan 15 öğrenci, "Sinaia'yı Bilmek" ve ''Deniz Yıldızı Kar Tanesi ile Buluşuyor'' projeleri kapsamında Sinaia’da Mihail Cantacuzino Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.

26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlenen gezi kapsamında Kuşadalı 15 öğrenci Sinaia Peleş Kalesi, Sinaia Manastırı ve Casino Sinaia Müzesi’ni gezerek usta eğitmenler eşliğinde kış sporları yaptı. Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea’yı da makamında ziyaret eden Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri Mihail Cantacuzino Koleji öğrencileri ile dostluk futbol maçı yaptı. Düzenlenen geziden çok memnun kaldıklarını belirten Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri, Sinaia halkının Türk halkına benzer bir misafirperverlik anlayışına sahip olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.