Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan 17 Mart 2024 Pazar Gündemi

Kuşadası, Başkan Günel İle Değişimi Yaşıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi ekipleri ilçenin kalbi durumundaki Türkmen Mahallesi’nde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalar Umut, Özer Türk, Çalıkuşu, Gülistan, İnce ve Mert Sevgi sokakların ardından Bahçe Arası Sokak olmak üzere toplam 8 sokakta devam ediyor.

50 YILDIR HİZMET GÖRMEYEN KUŞADASI’NIN KALBİ YENİDEN YAPILANIYOR

Bugün sabah saatlerinde Türkmen mahallesinde süren çalışmaları yerinde denetleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “ Türkmen mahallesi Kuşadası’nın kalbidir. Üzülerek belirtmek isterim ki bu mahallemiz en son 50 yıl önce hizmet almış. Geçtiğimiz 50 yıl içinde bu mahallemize tek bir çivi çakılmamış. Vatandaşlarımızdan gelen isteklerin şikayetlerin hiçbiri dikkate alınmamış. Kısmı olarak yapılan yamaların haricinde hiçbir alt yapısı kalmayan Türkmen mahallemizin tüm alt ve üst yapısını yeniden yapılandırıyoruz. Kanalizasyon hattı çöken, yağmur suyu drenaj hatları olmayan, içme suyu hatları 40 yıl öncesinden kalan mahallemizde yapılacak çalışmalar ile tüm eski yapıyı yenilemiş olacağız. Yaklaşık 30 bin metrekarelik hat yenileniyor. Sokaklarımızda Aydın Büyükşehir Belediye ekiplerimiz ile beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmalar büyük bir titizlik ve koordine ile yürütülüyor.

ALLAH VERDİĞİMİZ SÖZLERİMZİ TUTMAYI NASİP ETSİN

Bizim tek bir önceliğimiz tek bir hedefimiz var Kuşadası’nı yeniden yapılandırmak ve ayağa kaldırmak.  Görev turizm sezonunu hemen öncesinde devraldık. Bu nedenle önceliğimiz kısa sürede turizm sezonunu en iyi şekilde değerlendirmekti. Kış sezonu ile birlikte eskimiş yıpranmış, tükenmiş olan Kuşadası alt ve üst yapısına neşter vurma zamanı geldi. Turizm sezonu öncesinde çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Allah verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmeyi nasip etsin.” dedi.

2021’DE GELMESİ PLANLANAN DOĞALGAZ 2019’DA GELİYOR

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, altyapı çalışmalarına doğalgaz hattı döşeme işleminin de eklendiğini belirterek“Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin Türkmen Mahallesi’nde başlattığı çalışmalara doğalgaz altyapısı işi de eklendi. Bölgeye 2021 yılında gelmesi planlanan doğalgaz hattı bizim çabalarımızla 2019 sonuna çekildi. İlçemize doğalgaz altyapısı döşeyen Enerya şirketinin ekipleri Büyükşehir Belediyemizin su hattı ile kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarının ardından bölgeye doğalgaz hattı döşeyecekler.  Bu sayede bölgede doğalgaz hattı için yeniden bir kazı çalışması yapılmayacak” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ BAŞKAN ÖMER GÜNEL’E TEŞEKKÜR

Türkmen Mahallesi sakinleri bölgede başlatılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, çalışmalara doğalgaz hattı döşeme işleminin de eklenmesinin yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Türkmen Mahallesi’nin 50 yıldır hizmet göremediğini belirten sakinler çalışmalardan dolayı Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.