Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi recep tayyip erdoğan atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Kuşadası Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısını Yaptı

Kuşadası Belediyesi Meclisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 3 milyon TL ek bütçe aktarılmasına karar verdi. Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sergi Alanı ve Kültür Merkezi adını taşıyacak projenin hayata geçirilmesine yönelik Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya mikro heykeltıraş Necati Korkmaz ile protokol imzalaması için yetki verildi.

Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ağustos ayı olağan toplantısı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı. Meclis toplantısında, Kuşadası Belediyesi tarafından park yapım ve yenileme çalışmalarında kullanılmak üzere Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 3 milyon TL ek bütçe aktarılmasına karar verildi. Toplantıda alınan bir diğer önemli karar ise Kuşadası Kale Kapısı’nın üst katında dünyanın üç mikro heykeltıraşından birisi olarak kabul edilen Necati Korkmaz’ın mikro minyatür heykellerinin sergileneceği bir sergi alanı ve kültür merkezi açılması oldu. Belediye Meclisi tarafından “Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sergi Alanı ve Kültür Merkezi” adını taşıyacak projenin hayata geçirilmesi için Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı’ya Korkmaz ile protokol imzalaması için yetki verildi.

Toplantıda ayrıca Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programına Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan başvuru sonucu gelen onay doğrultusunda hibenin Kuşadası ve Romanya’daki kardeş şehri Sinaia ile arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde kullanılmasına ve çalışmaların takibinde Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu’na yetki verilmesine karar verildi.

Toplantıda, Kuşadası Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyük Elçiliği öncülüğünde “Colors Of Life –Barvı Jıttaya“ Ressamlar Kulübü tarafından düzenlenen “Kuşadası” konulu resim yarışmasına katılan eserlerden oluşacak sergiye katılım kararı alındı. 10 Ağustos tarihinde Kiev’de açılacak sergiye aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit ve Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç’ın da bulunduğu bir heyetin katılmasına karar verildi. Kuşadası Belediye Meclis Üyesi İnanç “Colors Of Life –Barvı Jıttaya“ Ressamlar Kulübü’nün düzenlemiş olduğu Kuşadası temalı resim yarışmasının Avrupa sanat camiasında ses getirecek önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, yarışmada dereceye giren ilk üç resmin sahibinin Eylül ayında bir hafta boyunca Kuşadası’nda misafir edileceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Kuşadası Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.