Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin

Kuşadası'nda Köpek Irkları Yarışması Başladı

Kuşadası’nda Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından düzenlenen "1'inci Kuşadası Uluslararası Irk Standartları Yarışması" başladı. Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Hacıfeyzullah Mahallesi'ndeki Kapalı Pazar Yeri'nde yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Macaristan ve Yunanistan'dan sahipleriyle birlikte toplam 422 köpek katıldı. Irklarına ve yaşlarına göre farklı klasmanlarda yarışan köpekler, hakemler tarafından 2 gün boyunca Uluslararası Kinoloji Federasyonu'nun belirlediği standartlar doğrultusunda değerlendirmeye tabi tutulacak. Dereceye giren köpekler "Supreme BIS" ünvanı kazanacak. Yerli ırkların yanında Terrier, German Spitz, Maltese, Chıhuahua gibi türlerin de hünerlerini sergilediği yarışma, yarın düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek. 

"HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYORUZ"

Kuruldukları günden bu yana yerli köpek ırkları için çalışmalar yaptıklarını belirten Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal, "Yarışmanın gerçekleşmesinde bizlere büyük destek veren Aydın Büyükşehir ile Kuşadası Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. İki gün boyunca 32 farklı ırkta yarışmaya katılan köpekler çeşitli standartlara göre ringde kinolog hakemler tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Amacımız ırkların doğru ve sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak. İnsanlara hayvan sevgisini aşılarken, onları bakım konusunda da bilinçlendiriyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.