Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu

Kuşadası’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitlerini Anma Günü Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle Kuşadası’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kuşadası’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Atatürk Meydanı’nda saat 10.30’da çelenk koyma ile başlayan törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Zekeriya Tünk, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu,  Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yaldızkaya,  Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Personel Asteğmen Hüseyin Kurt, Kuşadası Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BİZLER ÇANAKKALE’DE CANLARI PAHASINA SAVAŞMIŞ O ASKERLERİN TORUNLARIYIZ”

Törende konuşan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer, şehit haberlerinin alınmadığı bir ülke istediklerini ifade ederek, “Bundan 103 yıl önce kahraman Türk Ordusu Çanakkale’de büyük bir zafer kazanmıştır. Bu zafer günümüzde dahi büyük bir kahramanlık destanı olarak anılır. Bizler Çanakkale’de canları pahasına savaşmış o askerlerin torunlarıyız. Bu topraklar bugün bizlere emanettir” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı protokol üyeleri, Kuşadası Adalızade Mezarlığı’nda bulunan şehit mezarlığını ve Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ardından protokol üyeleri Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Pakize Kamil Çağlayan Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programına katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.