Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Kuşadası’nda Hıdırellez Coşkusu

Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Hıdırellez Şenliği düzenlendi.

Kuşadası Belediyesi ile TULPAR Halkbilimi, Eğitim, Kültür, Sanat Derneği tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Şenlik için kurulan çadırlarda Hıdırellez'in geleneksel kutlanma biçimlerine ilişkin çeşitli etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hıdırellez yumurta ve balık boyama etkinliği, mani atışması, kilit ile kısmet açma, gül ağacına dilek bağlama gibi geleneksel etkinlikler de vatandaşların büyük beğeniyle karşıladı. Hıdırellez Şenliği’ne Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Hıdırellez Şenliği’nde Kuşadalılar meydanda yakılan ateşin üzerinden dilek tutarak atladılar. Hıdırellez ateşinin ardından Kuşadası Belediyesi ile Ege ve Anadolu Roman Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Ümmiye konserinde vatandaşlar Hıdırellez coşkusunu doyasıya yaşadı. Roman dans grupları tarafından sergilenen dans gösterileri ise geceye renk kattı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.