Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Kuşadası’nda Kent Düzeni Denetim Aracı Faaliyete Girdi

Kuşadası’nda toplum huzuru ve sağlığına zarar verecek etkenlere karşı mücadele edecek Kent Düzeni Denetim Ekibi kuruldu. Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Belediyesi iş birliğinde geliştirilen proje sayesinde oluşturulan ekip, ilçeyi kendilerine tahsis edilen araçla dolaşarak iş yerlerini denetliyor.

Kuşadası Kaymakamlığı Denetim Kurulu, Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kuşadası Jandarma Komutanlığı, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kuşadası Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü, Kuşadası Vergi Dairesi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Kuşadası Şoförler Odası’ndan birer yetkilinin bulunduğu ekip özellikle ilk ve orta öğretim veren kurumlara yakın işletmeleri denetleniyor. Denetimlerde  işletmelerde satılan gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, işletmelerin ve çalışanların hijyen kurallarına uygunluğu, yangın tüpleri ve evraklar kontrol edilerek gerekli uyarılar yapılıyor. Kurallara uymayan işletmeler hakkında tutanak tutuluyor.

BAŞKAN ÖMER GÜNEL “BU İŞBİRLİĞİ TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Denetimlerin belirli aralıkla süreceğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Kuşadası Kaymakamlığımız ve ilçemizde bulunan meslek odalarıyla birlikte başlattığımız bu proje sayesinde Kuşadası’nı daha yaşanır bir kent haline getirmeyi planlıyoruz. Bu iş birliğinin tüm Türkiye’ye de örnek olacağına inanıyorum. Kent Düzeni Denetim Ekibi, Kuşadası Belediyesi olarak kendilerine tahsis ettiğimiz araçla tüm kenti dolaşarak aksaklıkları bulunan işletmelere uyarıda bulunacaklar. Bir dahaki denetimde eksikliklerini tamamlamayan işletmelere gerekli işlem uygulanacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kuşadası Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.