Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Kuşadası’nda Temkinli Normalleşme

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemlerle dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, yaşama geçirilen normalleşme adımları kapsamında yeniden açılan kapalı pazar yerlerinde tedbiri elden bırakmıyor. Kuşadası Belediyesi tarafından kapalı pazar yerlerinin girişine yerleştirilen dezenfektan tünelinden geçerek içeriye giren vatandaşlara ateş ölçümü yapılıyor ve maske dağıtılıyor.

1 Haziran’dan itibaren ülke genelinde uygulamaya geçirilecek olan normalleşme programı kapsamında hazırlıklarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, tedbiri elde bırakmamakta kararlı. Pandemi sürecinin başından itibaren kent genelinde seferberlik ilan eden Kuşadası Belediyesi, kapalı pazaryerlerinde aldığı önlemleri sürdürüyor. Kuşadası ve Davutlar’da bulunan kapalı pazar yerleri, pazarın kurulacağı günün öncesinde ve sonrasında detaylı bir biçimde dezenfekte ediliyor. Tezgah aralıkları sosyal mesafe kuralı doğrultusunda ayarlanıyor. Giriş ve çıkışların tek bir noktadan sağlandığı pazar yerlerinin girişinde vatandaşların ateşi ölçülüyor, maske kontrolü yapılıyor ve maskesi olmayanlara maske veriliyor. Pazar yerlerine, mevcut esnaf sayısının iki katı kadar vatandaşın girişine izin veriliyor. Pazar yerlerinin girişine yerleştirilen dezenfektan tünelinden geçerek içeriye giren vatandaşlara sebze ve meyveler ile temas etmemeleri ve sosyal mesafeyi korumaları gerektiği uyarısında bulunuluyor. Belirli aralıklarla yapılan anonslarla ise esnafa eldivenlerini değiştirmeleri gerektiği hatırlatılıyor. Öte yandan sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar uyarılarak evlerine gitmeleri isteniyor.

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT UYARISI

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, pandemi sürecini en az zararla atlatmak için gerekli tüm önlemlerin eksiksiz bir biçimde alındığını belirterek “Normalleşme adımlarının yaşama geçirilmeye başlanması riskin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de halkımızın sağlığını korumak için temkinli olmayı sürdüreceğiz. Hemşehrilerimden rehavete kapılmamalarını ve sosyal hayatta kontrolü elden bırakmamalarını özellikle rica ediyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.