Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Kuşadası’ndan Dünyaya Örnek Proje

Turizm sektöründe trendler değişiyor. Bilinçli turistler artık güneş-deniz-kum turizmi yerine kendilerine farklı deneyimler yaşatan destinasyonları tercih ediyor. Bu bağlamda temalı projeler yeni turizmin anahtarı durumda.

Son yıllarda değişmeye başlayan ve pandemi ile birlikte hızla belirlenen yeni dünya kriterlerinde turizm öncelikli konu oldu. Yeni dünyada turizmden büyük pay almak için projeler üretmeye başlayan kentler, artık eski anlayışla turizmde ilerlenemeyeceği bilinciyle hareket ediyor. Türkiye’deki kentler de turizmden daha büyük pay alabilmek için yeni stratejiler ve projeler geliştirmeye başladı.

Dünya Turizm Kenti Olmanin Anahtari: Temali Projeler

Türkiye'nin turizme açılan ilk yeri olan Kuşadası, yine bir ilke imza atıyor. Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek Mars Colony Projesi, şimdiden dünyada dikkatleri çekti. Birçok uluslararası haber ajansına konu olan proje dünya çapında ilgi gördü. 

Yeni Dünya Yeni Turizm Anlayişi Mars Colony

Şimdiden heyecan yaratan proje ile tüm dünyanın dikkati hem Kuşadası’na hem de Türkiye’ye çekildi. Ünlü bilim insanı Martin Halliwell projenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyerek, aynı zamanda projeyi Elon Musk’a sunacağını bildirdi.

“Projemiz dünyada ilk olarak literatüre geçecek. Bu kentimiz ve ülkemiz adına gurur verici” diyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni turizm anlayışında yer alan deneyim, öğrenme, eğlenme ve farklı olma kavramlarının Mars Colony Projesi ile örtüştüğünü söyledi. Turizmin rekabette en açık sektörlerden biri haline geldiğini belirten Günel, “Projemiz, kentimiz ve ülkemize değer katacağı gibi tüm dünyaya ilham verecek. Artık turizmde belirleyici olan Y ve Z kuşağının turizmden neler istediğini çok iyi anladık. Bu bağlamda, projemiz turizmde yeni yaklaşımların kapılarını açacak” diye konuştu.

Yeni dünya başlıklarından biri olan Mars çalışmalarına atıfta bulunan proje, Bilim Tema Parkı ve konaklama tesislerinden oluşacak. Kuşadası’nda kurulacak olan proje ile Mars’taki tarım çalışmalarından yüzey araştırma uygulamalarına, astronot okulundan simülatör deneyimlerine kadar pek çok alan yaratılacak. Oluşturulacak “Astronot yemek menüleri” ile gastronomi turizmini de destekleyecek proje, konaklamanın dışında günü birlik ziyaretçilere de açık olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.