Kuşadası’ndan Simit Satış Noktaları Hakkında Bilgilendirme

Kuşadası Belediye Başkanlığı "Sosyal medya üzerinden söz konusu paylaşımlarda bulunan tezgâh sahibi, ring sistemine dahil olmayı reddederek diğer seyyar satış yapan hemşehrilerimizin hakkını ihlal etmiştir. Bölgesinde kalmaya ve satış yapmaya devam etmek istemiştir.

Kuşadası Belediyesi 12 ay faaliyet gösteren simit satış noktalarında uygulamaya konulan “ring sistemi” ile ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerine açıklamada bulundu. 

Kuşadası Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Belediyemiz tarafından seyyar satış noktalarında adalet ve hakkaniyeti sağlamak amacıyla kentimizin farklı noktalarında faaliyet göstermekte olan seyyar esnafımızın birer haftalık periyotlarda satış noktalarını değiştirmesi esasına dayanan haftalık ring sistemine geçilmesi planlanmıştır. Bu uygulama ile gelirin adil bir biçimde paylaşılması hedeflenmektedir. Dün olduğu gibi bugün de tek gayemiz Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan kentimiz Kuşadası’nda yaşayan tüm hemsehrilerimizin mevcut gelirden adil bir biçimde pay almasının sağlanmasıdır.

Bu amaçla 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçmişte verilmiş tüm seyyar satış belgeleri iptal edilerek gelir araştırmasının ardından sabit geliri ve çeşitli gayrimenkulleri bulunduğu halde seyyar satıcılık yapan kişiler tespit ederek faaliyetlerine son verildi. Ardından 16 simit satış noktası belirlendi. Ancak merkezi noktalarda satış yapan esnaflarımız ile insan sirkülasyonunun nispeten daha az olduğu noktalarda satış yapan esnaflarımız arasında ciddi bir gelir uçurumu olduğunu fark etmemiz üzerine ring sistemine geçme kararı alındı. Merkezi noktalar dışında kalan 4 simit satıcısı esnafımız sabit kalmak koşuluyla 12 esnafımız ring sistemine dâhil edildi.

Sosyal medya üzerinden söz konusu paylaşımlarda bulunan tezgâh sahibi, ring sistemine dahil olmayı reddederek diğer seyyar satış yapan hemşehrilerimizin hakkını ihlal etmiştir. Bölgesinde kalmaya ve satış yapmaya devam etmek istemiştir. Konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapan zabıta ekiplerimiz bu sisteme uyum sağlamak istemeyen tezgâh sahibine müdahale etmek zorunda kalmıştır. Konu ile ilgili olarak çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ve “simit tezgâhlarının kaldırılarak insanların ekmeğinden edildiği” yönündeki ithamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.