Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Kuşadası’nın Değerleri Tek Tek Yenileniyor

Kuşadası’nda spor müsabakaları dışında birçok etkinliğe ev sahipliği yapan, kentin simgelerinden biri olan Özer Türk Stadyumu tekrar hayata döndürüldü. Yapılan yenileme çalışmaları ile Özer Türk Stadyumu, tekrar büyük sevinçlerin yaşanacağı bir komplekse dönüştü.

KUŞADASININ EMEKTAR STADYUMU 20 YILIN ARDINDAN YENİLENDİ

Kuşadası Belediyesi, 20 yıldır tek bir çivi bile çakılmayan kentin emektar spor kompleksi Özer Türk Stadyumu’nu yeniledi. Açıldığı günden bu yana Kuşadası’nda futbol maçlarından, resmi kutlamalara, Altın Güvercin Beste Yarışması’ndan dev organizasyonlara ve ünlü isimlerinin konserlerine ev sahipliği yapan Özer Türk Stadyumu modern bir görünüme ve işlevsel bir yapıya kavuştu.

Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 1962-1967 yılları arasında Kuşadası’nda kaymakam olarak görev yaptığı sırada kentte turizmin gelişimine önemli bir katkı sunan Özer Türk’ün ismini taşıyan stadyumu bütünüyle yeniledi. Spor müsabakalarının yanı sıra önemli kültür-sanat organizasyonlarına ve kutlamalara da ev sahipliği yapan Özer Türk Stadyumu’nda sürdürülen yenileme çalışmaları kapsamında stadyum tribünlerini kapatan uzay çatı sistemi, kumlama yöntemiyle sökülerek 20 yıl kullanım ömrü olan 250 mikron epoksi ile boyandı. Eskiyen alüminyum sandviç panel kaplamalar sökülerek yerine çift tarafı elektrostatik boyalı sac kaplama ile imal edilen çatı kaplaması yapıldı. Stadyumun açık tribün alanında korozyon ve don nedeni ile parçalanan tüm beton yüzeyler temizlenerek yeniden sıvandı. Ayrıca stadyumun yedek kulübeleri, tribünleri, çim zemini ve koşu yolu da bütünüyle yenilendi.

KUŞADASI’NA VE DEĞERLERİNE OLAN SEVDAMIZ HİZMETLERİMİZİN KAYNAĞI OLUYOR

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Özer Türk Stadyumu’nun Kuşadası için çok önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek “Özer Türk Stadyumu, uzun yıllar boyunca sportif etkinliklerin yanı sıra pek çok kültürel ve sanatsal etkinliğin adresi olmuş, nice coşkulu kutlamaya ev sahipliği yapmış ve süreç içerisinde hemşehrilerimizin zihinlerinde simgesel bir değer kazanmıştır.  Kentimiz için bu denli önemli olan bir alanı kentimize yakışır modern bir yapıya kavuşturmak için gerekli çalışmaları tamamladık. Bütünüyle yenilediğimiz stadyumumuzun kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Davutlar Stadyumumuzda en kısa sürede bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak hizmete girecektir” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.