Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat abd

Mahalle Kültürü Yenimahalle’de Yaşayacak

Yenimahalle Belediyesi’nin, mahalle kültürünün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ve dayanışma ilişkilerinin devam edebilmesi amacıyla başlattığı mahalle evleri projesi İvedik’te hayat buluyor.

“Her Köye Bir Köy Konağı” hedefiyle yola çıkan Yenimahalle Belediyesi, Fevziye, Yukarı Yurtçu ve Yuva köylerinde yaptığı köy konaklarına ilave olarak şimdi de İvedik Köyü’nde projeye başladı. İhalesi yapılan ve temel çalışmalarına başlanılan İvedik Sosyal Tesisi’nde vatandaşlar; nişan, düğün, kına, toplantı gibi etkinliklerini gerçekleştirirken, taziyeleri de kabul edebilecek.

Modern konak, komşulara kapılarını açacak

Yaklaşık bin 600 metrekarelik parsel üzerine yapılması planlanan İvedik Köyü Konağı araziye 1 kotlu olarak yerleştirilecek. Parselin alt kotu açık hava etkinliklerine olanak sağlayacak şekilde düzenlenirken, 1. kata toplanma ihtiyacına uygun oturma salonları ve mekâna hizmet eden birimler yapılacak.
Taban alanı 320 metrekare olan yapı toplamda 960 metrekare inşaat alanına sahip. Bodrum+zemin+1 olmak üzere 3 kattan oluşacak olan köy konağı mimari olarak Geleneksel Ankara Evi’nin modern mimari çizgilerini taşıyacak.

Mahalle Evleriyle Birlik Beraberlik Artacak

Her fırsatta “Yenimahallelilerin evlerine, boyalı ekranlara hapsolmalarını istemiyorum” diye konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Mahalle evlerimiz; komşuluk ilişkilerinin artması, mahallede birlik ve beraberliğin sağlanmasına vesile olacak. Artık mahalle sakinlerimiz akşamları soluğu bu evlerde alacak, çaylarını yudumlayıp koyu sohbetlerin tadına varacaklar” diye konuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.