Maltepe Belediye Başkanı Kılıç: İlçemiz Açıklarında Bir Tarih Yatıyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Vordonisi adasının keşfedilerek turizme kazandırılması kapsamında yapılan dalış sonrası “İlçemizin açıklarında bir tarih yatıyor ve bu tarihi gelecek nesillerimize kazandırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, ilçenin açıklarında yer alan tarihi Vordonisi adasına dalış yaptı. Keşif çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen dalışa, su altı araştırmacısı gazeteci Gökhan Karakaş, Deniz Biyoloğu Mert Gökalp, Vordonisi rehberleri Serco Ekşiyan ve Ercan Akpolat’tan oluşan bir ekip de katıldı.



3 yıl boyunca sürdürülecek keşif çalışmalarının 15’inci gününde adaya dalış yaparak, gerçekleştirilen çalışmaları deniz altında inceleme fırsatı bulan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:
“İlçemizin açıklarında bir tarih yatıyor ve bu tarihi gelecek nesillerimize kazandırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz Maltepe’nin kültürüyle kalkınacağını biliyoruz. Burada Vordonisi adıyla bilinen adamız 1010 yılındaki bir depremle batıyor, adada bir manastır de yer alıyor. Bu haliyle Vordonisi geçmişimize ışık tutuyor. Bizans döneminden kalma önemli eserleri barındırdığı ve gelecekte beklenen Marmara depremi için önemli ipuçları verdiği için bu adadaki keşif çalışmaları çok önemli. Biz de bunu destekliyor ve belediye olarak üzerime ne düşüyorsa yapıyoruz”




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.