Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Mandalina Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Seferihisar Belediyesi tarafından 20 Kasım Pazar günü 17.’si düzenlenen Mandalina Şenliği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk getirildi. Çocukların ellerinde çocuk haklarını anlatan dövizler taşıdığı alanda mandalina ürünlerinin yanında Seferihisar’a özgü stantlara yer verildi.





“Bir Kamyon Mandalina Bir Cep Telefonu Etmiyor”

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şenlikle ilgili, “Bu şenliği sadece eğlenelim diye yapmıyoruz. Ona da ihtiyacımız var ama asıl mesele mandalinanın makus tarihini yenmesine destek olmak. Asıl mesele Seferihisar ile mandalinanın özdeşleştiğinin altını çizmek ve üreticimize bir nebze can suyu olabilmek” derken, tarım ürünlerinin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Soyer, şöyle devam etti:



 “Tarım ürünü tek başına bir şey ifade etmiyor. Bir kamyon patates bir bilgisayar etmiyor. Bir kamyon mandalina bir cep telefonu etmiyor. Tamamen yok olmaya yüz tutmuş durumda. Bizim ürünü isleyip raf ömrünü uzatmamız lazım. Rekabet kabiliyetini ve pazarlama gücünü artırmamız lazım. Bütün bunları yapmak için de tarım ürünü olmaktan çıkartmak gerekiyor. Sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Reçeli, marmeladı, pestili, lokumu, esansı gibi her şeyi denemek zorundayız ve deniyoruz da. En son ürün  mandalina kurusu. Mandalinayı kuruttuk, raf ömrünü uzattık. Güçlü de ihracat potansiyeli yakaladık. Bunun üzerine gideceğiz. Yapımını tamamladığımız soğuk hava deposu da ürünün ömrünü ve saklama koşullarını arttıracak.”

Seferihisar Kral ve Kraliçesini Seçti

Mandalina Şenliği birbirinden ilginç yarışmalara sahne olurken  jüri başkanlığı koltuğunda  modacı Jeyan Gedik, Renan Bilek, Derya Alabora, Erdem  Ergüney, film yapımcısı Funda Ödemiş, Seferihisar  Çocuk Belediye Başkanı  Selin Ada, Çocuk Belediye Başkanı Yardımcısı Gamze Argın gerçekleştirdi. Mandalina yarışmasının kralı  Arnavut vatandaşı Dauti olurken Müge Ağaçhan ise kraliçe seçildi.  

Festival Fettah Can Konseriyle Son Buldu

Şenlik  kapsamında düzenlenen En İyi Mandalina Yetiştiricisi yarışmasının birincisi Günay Tumba seçilirken, En İyi Yemek birincisi Deniz Güntogar, En iyi Mandalina Tatlı birincisi Gülgün Arkan, En İyi Hediyelik Eşya Tasarımı Birincisi Ayfer Güleç olurken, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Dünya Çocukları Halkları Günü  nedeniyle Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde görevli çocuklar verdi. Festivalin kapanışı Fettah Can konseriyle gerçekleşti.

Şenlikte ayrıca yöresel oyunlarda oynandı. Yöresel oyunlar ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.