Mansur Yavaş Bazı Projelerini Açıkladı

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Başkent’in 100. yılına özel hazırladığı projelerinden bazılarını açıklamaya başladı. 

ULUS PROJESİ
Ulus başta olmak üzere, Kızılay, Saraçoğlu mahallesi gibi Ankara'nın saklı kalmış tarihi güzellikleri ve birbirinden güzel yapıları yeniden ön plana çıkarılacak. Butik oteller, tüm dünyadan turistleri çekecek çeşit çeşit müzeler, konserler, etkinlikler ve 24 saat yaşayan cıvıl cıvıl bir hayat ile Ankara; Paris, Roma, Londra gibi dünya başkentleri arasında hak ettiği yeri alacaktır.

https://bit.ly/2XfUHzq

ATAPARK
Ankarayı özlediği yeşile yeniden kavuşturacak olan "Yeşil Kuşak" projesinin parçalarından olan Atapark; Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Çayı ve daha bir çok proje ile Ankara'nın nefes almasını sağlayacak. Dev ölçekli projeler ile alış veriş merkezlerinde sıkışıp kalan Ankaralılar, doğa ile sağlık ile kucaklaşacaklardır. Projeler içerisinde sosyal imkanların yanı sıra yerli ve uluslararası etkinlikler, konserler, adeta orman içerisinde kır düğünleri gibi aktivitelerin yapılacağı geniş alanlar yer almaktadır.

https://bit.ly/2ItcBeK

BİLİŞİM KENTİ
Gölbaşı ilçesinde kurulacak bilişim kenti projesiyle hedefimiz, gençlerimize dünyanın en gelişmiş ülkelerini geride bırakacak standartlarda alt yapısı, yolları, mimarisi, her türlü sosyal imkanları, doğası ile cennet gibi bir şehir kazandırmak ve beyin göçünün önüne geçmek, hatta üst düzey çalışma ve yaşam kalitesi ile yurt dışından en iyi beyinleri Ankara'mıza davet etmektir. Pırıl pırıl gölün kenarında, ağaçlarda sincapların gezdiği, rüya gibi bir doğa içinde, bütün dünyadan mentorların ve yatırımcıların ziyaret ettiği, hızlandırma programlarının yer aldığı muazzam ölçekte bir bilişim kenti Başkent Ankara'nın ve Türkiye'nin ekonomisine güç katacaktır.

https://bit.ly/2twncuV

BİLİM, SPOR KÜLTÜR PARKLARI
İlçelerde yer alacak Bilim-Spor Kültür parkları sayesinde; Ankaralı hemşehrilerimiz, ailecek giderek zamanlarını geçirebilecekleri güvenli, huzurlu sosyal imkanlarla dolu parklara kavuşacaklar. Çocuklar bilim parkında bilgisayar atölyeleri, mekanik ve elektronik atölyeleri, planetaryum ve bilim merkezleri gibi alanlarda kendilerini geliştirirken; aileler spor parkında havuzlar, koşu ve yürüyüş parkurları, spor sahaları, savunma sanatları gibi imkanlarla buluşacak, kültür parkında resim, heykel, müzik, el sanatları atölyelerinde zaman geçirebilecek, kurslar alabilecek, sergiler, konserler ile eğlenceli ve kaliteli yaşama kavuşacaklar. Bilim spor kültür parkları kurulduğu ilçelerde bir çok aileye, eğitmene, işçiye yeni iş imkanları doğuracak.

https://bit.ly/2GRoLeZ

KIZILAY PROJESİ
Kızılay projesi ile bina cepheleri kaliteli görünüme kavuşturulacak. Kaldırımlar genişletilip, otopark çözümleri ile tüm büyük dünya başkentlerindeki gibi; toplu taşımaya ağırlık verilecek ve trafik azaltılarak yaya dostu projeler ile bölgedeki geçim canlandırılacak. Dükkanlar daha işler hale getirilerek, Kızılay'ın görünümüyle ve yaşam kalitesiyle Avrupa'nın gözde semtlerinden biri haline gelmesi sağlanacak.

https://bit.ly/2GD22no

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.