Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

Mareşal Atataürk Anıtı'nın Çelenkleri Kırıldı

Sıhhiye’de, Zafer Meydanı’nda bulunan Mareşal Atatürk Anıtının çelenkleri kırıldı. Yaşanan tahribatın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, anıtın eski haline getirilmesi için yetkilileri göreve davet etti.
 
Cumhuriyet döneminin önemli eserlerinden olan ve Ankaralılar için önemli bir yere sahip olan Anıtın tahribatı üzerine açıklama yapan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, tahribatın giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na  resmi yazı yazdıklarını belirtti.
 
Milli bayramlarda çelenklerle süslenen anıtın günümüzde yoğun trafiğin ve yüksek binaların olduğu Atatürk Bulvarı'nın ortasında kaldığına dikkat çeken Candan açıklamasında, İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica’nın eseri Mareşal Atatürk Anıtı’na ilişkin bilgiler verdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.