Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener milli savunma bakanlığı yunanistan adana

Marmaris Belediye Başkanı Acar: Basın Emekçilerimizin Yanında Durmalıyız

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Bir basın emekçisi nasıl kendi kaleminin arkasında duruyorsa, halk olarak bizler de basının özgürlüğünü kısıtlayıcı her türlü engelin karşısında, basın emekçilerimizin yanında durmalıyız” dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar, basından sansürün kaldırılışının 109. yıldönümü olan 24 Temmuz “Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. basının bireyden topluma, özgür fikir ve düşüncelerin hiçbir baskı altında kalmadan duyurulmasını ilke edinen, yalnızca toplumların ve bireylerin düşünce ve ifade özgürlüğüyle var olabilen kapsamlı bir iletişim ağı olduğunu belirten Acar, şunları kaydetti:

“Sansür Demokrasinin Sağlıklı Bir Şekilde İşlemesine Engeldir”

”Farklı düşüncelerin, farklı seslerin özgürce ifade edilmesinin önünde büyük bir engel olarak duran ve özgürlüğü kısıtlayarak basını asıl misyonundan uzaklaştıran sansür, basının haber alma ve aldığı haberleri yaymasına ve demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesine engeldir. Bir basın emekçisi nasıl kendi kaleminin arkasında duruyorsa, halk olarak bizler de basının özgürlüğünü kısıtlayıcı her türlü engelin karşısında, basın emekçilerimizin yanında durmalıyız. Bu anlamda basın çalışanlarının haklarının korunması, sorunların çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini en iyi şekilde yapmaları sağlanmalıdır.”

"Gazetecilik mesleğinin hakkını vermek için özveriyi, güç koşulları, hapsedilmeyi, hatta öldürülmeyi göze almış tüm gazetecilerin ödülünün, asılsız suçlarla hapsedilmek, düşüncelerinden dolayı bedel ödemek olmadığı bir dünya düzenine kavuşmak” dileğinde olduğunu ifade eden Acar, basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayarak, barışla bezenmiş, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir meslek hayatı geçirmelerini diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.