Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri

Mevlana Vuslatının 745. Yıl Dönümünde Mamak’ta Anıldı

Öğretileri ile dünyanın her yerinde ilgi uyandıran tasavvuf alimi Hz. Mevlana vefatının 745’inci yıl dönümünde Mamak’ta anıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma programına Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İlçe Müftüsü Ramazan Ilıkkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

En büyük miras sevgi ve hoşgörü
Programın açılış konuşmasında Mevlana’nın tüm insanlığa bıraktığı en büyük mirasın sevgi ve hoşgörü olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hz. Mevlana, sadece bireysel kurtuluşu değil birlik ve beraberliği, kardeşliği de ön plana çıkarmıştır. Bizler Mevlana’ya, Yunus’a, Hacı Bektaş-ı Veli’ye sahip çıktığımız sürece, onların aşkla yoğurduğu medeniyeti takip ettiğimiz sürece, sevgiyle inşa ettikleri muhabbeti devam ettirdiğimiz sürece Allah’ın izniyle ülke olarak millet olarak her şeyin üstesinden geliriz. “Gel ne olursan ol yine gel” çağrısıyla tüm dünyayı hoşgörüye davet eden Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vefatının 745’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Semazen gösterisi büyüledi


Türk Milleti’nin dünyaya adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü yaymış bir toplum olduğunu kaydeden Mamak Kaymakamı Ziya Polat, “Birer anne baba olarak bu anlayışla gelecek nesillerimizi yetiştirmeliyiz. Biz birlikte güzeliz. Bu dünyanın bize ihtiyacı var” dedi. Açılış konuşmalarının ardında Mamak Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği Korosu’nun seslendirdiği eserler icra edilirken, semazenlerin sema gösterisi izleyenleri büyüledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.