Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Mustafa Savaş'tan 'Turist Ömer' Söylemlerine Yanıt

AK Parti Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Savaş, "Hakaret ettikleri Turist Ömer karakterini Aydın'da kuracağım Turist Ömer Kültür Merkezi'yle Aydın'da yaşatacak, Sadri Alışık'ın o ölümsüz eserini gelecek nesillere taşıyor olmanın büyük gururunu yaşayacağım" dedi. 

Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mustafa Savaş'ın açıklanmasının ardından Mustafa Savaş'tan Özlem Çerçioğlu'nun ithamlarına da yanıtlar gelmeye başladı.


 

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediyesi Adayı Mustafa Savaş "Siyasetin tuzu biberidir siyasi atışmalar. Biz karşımızdaki adayın bir anne, bir eş, bir kadın olduğunu asla unutmayacak, seviyeli bir siyaset yapacağız. Çalışmalarımız şölen havasında geçecek. Hakaretle, hamasete dayalı siyasî polemiklerle bir şehir asla yönetilemez. Her yerde Turist Ömer diye bir söylemde bulundular. Kendilerince Turist Ömer’i de küçük görerek, bir nevi Merhum Sadri Alışığın o essiz eserine, o ölümsüz karakterine de saygısızlıktan kaçınmadılar. Ben bu vesileyle merhum Sadri Alışığı bir kez daha rahmetle anıyorum. Ama buradan bir söz veriyorum. Onlar beceremedi ama biz yapacağız. Aydın'ı Kültürel etkinliklerin de en önemli merkezlerinden birisi yapacağız. Hayata geçireceğimiz kültür merkezlerinden birinin adını Merhum Sadri Alışık'ın anısını Aydın’da yaşatmak üzere, *Turist Ömer Kültür Merkezi koyacağız. Turist Ömer Kültür Merkezini yapacak ve açılışına bütün bir sanat camiamızı davet edeceğiz. Hakaret ettikleri Turist Ömer karakterini Aydın'da kuracağım Turist Ömer Kültür Merkeziyle Aydın'da yaşatacak, o ölümsüz eseri gelecek nesillere taşıyor olmanın büyük gururunu yaşayacağım. Bu merkezde geleceğin Sadri Alışıklarını yetiştirmenin gayretinde olacağız. Bunun da sözünü veriyorum" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Sadri Alışık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.