Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Narenciye Ağacı Dikmeyene İskan Yok

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeni yapılan binaların sahiplerine iskan alabilmesi için narenciye ağacı dikme zorunluluğu getirileceğini açıkladı.

Başkan Çetin yaptığı yazılı açıklamada, "Daha Yeşil Çukurova" için de adım attıklarını belirterek, “Yeni yapılan binalara ise narenciye ağacı ekmeyen bina sahiplerine iskan verilmeyecek. Beyazevler mahallesindeki sokaklarımıza, Portakal, Turunç, Limon ve Greyfurt Sokağı adını vermiştik. Şimdi yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyoruz. Meclis kararı alındıktan sonra hayata geçecek uygulamamızla, yapımı tamamlanan inşaatların iskan başvurularında, bahçelerine narenciye dikme zorunluluğu getiriyoruz. Bahçesinde narenciye ağacı olmayan hiçbir binaya iskan izni vermeyeceğiz. Türkiye’de örneği var mı bilmiyorum ama bu uygulamalar Adana’da bir ilki oluşturuyor. Çukurova’da ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çukurova Belediyesi Meclis Salonu’nda, düzenlenen Danışma Kurulu’nda söz alan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Vursavuş ise şunları söyledi:

“Ben de müteahhidim, iskan kontrolü için belediye görevlileri gelip gittikten sonra, müteahhit değişiklikler yapıyor. Ben de müteahhidim ve bunları biliyorum. Ancak, Adana’nın daha yeşil olması için havanın portakal çiçeği kokusuna bürünmesi için iskan başvurusu yapan bina sahibine, turunç ya da portakal ağacı dikme zorunluluğu getirilsin. Böylece, her inşaatın yeşile de katkı olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.