Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

ORSİAD, Fethi Yaşar’ı Ziyaret Etti

Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD)’ ın yeni yönetimi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.
 
Sanayiye ve gündeme ilişkin açıklamaların da dile getirildiği görüşmede ORSİAD Başkanı Nedret Yener, yaşanan darbe girişiminin uzun süredir durağan olan sanayiyi derinden etkiliediğini belirtti.

"Demokrasi Olmazsa Olmaz Yönetim Şeklimizdir"

Yaşanan girişimin sonuçlarının KOBİ’ye ve sanayicilere yansımalarının henüz netleşmediğini belirten Yener, “Uzun süredir piyasadaki nakit para sıkıntısı ile boğuşan Sanayici KOBİ’ lerimiz bir an evvel bu günlerin beraberlikle, birlikle atlatılıp normal gündemlerine dönme gayretini taşıyorlar” dedi.

Yener, “Demokrasi yüksek tahammül içeren olmazsa olmaz yönetim şeklimizdir. Sahip çıkmalıyız ve bugüne kadar laik demokrasimize aykırı yapılan tüm hatalarda gerekli tepkimizi daha net gösterebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
Hükümet ve muhalefetin, bu süreçte oldukça olumlu bir yol izlemekte olduğunu belirten Yener, “Temennimiz ülke yönetimindeki herkesin bu birlik duygusunu bozmadan demokrasinin gerektiği gibi ortak karar alarak ortak hareket kabiliyeti gösterebilmeleri yönündedir” görüşlerini aktardı.
 
"Faturasını Bizler Ödüyoruz"

Görüşlerini aktaran Belediye Başkanı Yaşar ise, “Darbe girişiminin başarısız olması, bizlerin rehavete kapılmasına fırsat vermemeli” dedi.
 
Yaşar, “Cumhuriyet değerlerinden saparak, devleti devlet gibi yönetmeden, birlik beraberlik duygusundan uzak kalarak devam etmemiz mümkün değil artık” ifadelerini kullandı.

Yaşar değerlendirmelerinde, “Cumhuriyete olması gerektiği gibi liyakat esasına dayalı laik demokratik bir sistem içerisinde yönetim modelinin bu acı tecrübe ile önemini çok daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. Bunun faturasını en çok da bizler ödüyoruz. Türkiye’nin imajı sarsıldı, ekonomik olarak daha sıkıntılı bir dönem bizleri bekliyor” görüşlerinde bulundu.
 
Yaşar görüşlerini şu ifadelerle sürdürdü:
 
“Bu olayların tekrarlanmaması için tüm liderlerin hükümeti ile muhalefeti ile aklını başına alıp Türkiye meselelerine ortak akıl yürüterek çözüm sunmaları gerekiyor. Tüm bunlardan ders çıkararak Cumhuriyetimizi, laik demokrasimizi gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde taşımalıyız. Demokrasilerde ben bilirim olmaz, biz biliriz olur. Bizim ülkemiz çok güzel, bu coğrafya çok güzel, bizim insanımız çok güzel, bu güzel ülkeyi güzel insanlarımızı idare edenler ayrım yapmadan herkesi kucaklasınlar. Bu badireden en kısa zamanda en akılcı yoldan çıkılmalıdır. Unutulmamalıdır ki en kötü hükümet, en iyi ihtilalden çok daha iyidir. Herkes kendi işine sıkı sıkı sarılmalıdır. Özellikle bu darbe girişiminin arkasında yatan güvenlik ve istihbarat zafiyetleri tartışılmalıdır.”

Günümüzde neredeyse tüm İslam ülkelerinin huzursuz olduğunu belirten Yaşar, sözlerini, “Halbuki İslam; barış, sevgi, saygı, hoşgörü dinidir. Adaleti Hakkı temsil eder. Anlayış dinidir. Hacı Bektaşi Veli, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Mevlana Celalettin Rumi, Hacı Bayram ve pek çok Anadolu erenlerinin ortak yanı insan sevgisidir. İslamiyet’in Arap Yarım adasından Avrupa’ya yayılması yine Anadolu erenlerimizle olmuştur. Bugün o erenlerden bizlere miras kalan insan sevgisini daha iyi anlamalı, Cumhuriyetimize ve Laik Demokrasimize bu sevginin ışığı ile sarılmalıyız” ifadeleri ile tamamladı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.