Öne Çıkanlar galatasaray Covid19 Koronavirüs rusya chp terörist Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Özgürlüğün Simgesi İstiklal Marşı 99 Yaşında

Kuşadası’nda İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıl dönümü nedeniyle bir tören düzenlendi. Kuşadası Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen törende öğrenciler tarafından sahnelenen oratoryo büyük beğeni aldı.

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 99’uncu yıldönümü nedeniyle Kuşadası Özel Bahçeşehir Okulları Konferans Salonu’nda  düzenlenen törene çok sayıda öğrenci ve öğretmenin yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman katıldı. Törende “İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam Sadettin Yücel ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan’ın elinden aldı.

“ŞİİR BİZLERE MÜCADELE YILLARINI ANLATIYOR”

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan “İstiklal Marşı, Türk ulusunun özgürlüğünü simgeler. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı mücadele yıllarında kaleme almıştır ve  marşın her mısrasında o günlerin ruhu hissedilmektedir. Şairimizin de dediği gibi, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olsun” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.