Sakarya Yaşam Endeksi'nde Türkiye 2'incisi

TUİK tarafından açıklanan İllerde Yaşam Endeksi ile ilgili sonuçları değerlendiren Başkan Toçoğlu, hayata geçirilen projelerin Sakarya’nın farkını ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Biz seçimle iş başına geliyoruz. Bu makamlar kendi özel iş yerimiz değil. Millete hizmet etme yeri. Biz yöneticilerin gayretleri, siz değerli hemşerilerimizin katılım ve destekleriyle Sakarya’yı her başlıkta en iyiye ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan İllerde Yaşam Endeksi’ni sosyal medya hesabından değerlendirdi. Bilindiği gibi açıklanan endeks Sakarya için birçok başlıkta olumlu sonuçları ortaya koymuş, Sakarya yaşam endeksinde Türkiye 2’incisi, konut boyutu ve sivil katılım endekslerinde ise Türkiye 1’inciliğini göğüslemişti.

TUİK Raporu Sevindirdi
Sonuçların şehir için oldukça olumlu sonuçları ortaya koyduğuna dikkat çeken Başkan Toçoğlu, sosyal medyadan takipçileri ile şunları paylaştı; “Yaşam endeksinde Sakarya; 81 il arasında Isparta’nın ardından 2. sırayı aldı. Konut boyutu endeksinde ise şehrimiz 1’inciliği göğüsledi. Birey ve hane halkının yaşam kalitesinde önemli bir etken olan konut endeksi verileri bizi ziyadesiyle memnun etti. Bir diğer başlık ise; sivil katılım endeksi. Sakarya bu endekste Türkiye’de ipi göğüsleyen şehir oldu.”

Millete Hizmet Makamındayız
“Şehir sakinlerinin yönetim süreçlerine katılmazı bizim vazgeçilmez ilkelerimiz arasında yer almaktadır. Biz seçimle iş başına geliyoruz. Bu makamlar kendi özel iş yerimiz değil. Millete hizmet etme yeri. Bu makamlar milletin emanetine sahip çıkacağımız, milletimizin yaşam kalitesini yükseltecek çalışmaları hayata geçireceğimiz makamlar. Yapmamız gereken yegâne şey; alacağımız kararlarda her zaman millet iradesini göz önünde bulundurmaktır.”

Katılımcı Anlayış Gelişecek
“Şehrimize park ve meydan kazandırırken, yeni bir yol açarken, altyapı çalışması yaparken, kültür merkezi inşa ederken her zaman milletin düşüncesine önem verdik. Milletten gelecek önerileri ciddiye almak zorundayız. Bizim istikametimizi millet belirler. ‘Millet bu işten ne anlar’ diye bir şey söz konusu olamaz. Millet aşağılanmaz. Milletin değerleriyle çelişilmez. Ak parti siyasetinin temel felsefesi ‘halka hizmet hakka hizmettir.’ Karar süreçlerine milletimizin katılmasını çok önemsiyoruz. Bunu her fırsatta söyledik.”

Her Eleştiriye Açığız
“Doğruyu sadece biz biliriz diye bir şey olamaz. Demokratik yönetim anlayışı çerçevesinde her fikre açığız. Her eleştiriye açığız. Eleştirenleri kötü görmüyoruz. Bu eleştiriler kendimizi gözden geçirmek açısından bize fayda sağlıyor. Sivil katılım bizim için çok önemli bir başlık. Bildiğiniz gibi projeleri birlikte hayata geçiriyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak siz değerli hemşerilerimizin fikirleri doğrultusunda projelere yön veriyoruz. Hayata geçirdiğimiz hizmetlerin adını yine hep birlikte belirliyoruz.”

Yeni Anket
 “Kısa süre içerisinde yine başka bir projeyle ilgili anket çalışması başlatacağız. Ayrıntıları ilerleyen günlerde sizinle paylaşacağım. Birlikte güzel işler üretmeye devam inşallah. Biz yöneticilerin gayretleri, siz değerli hemşerilerimizin katılım ve destekleriyle Sakarya’yı her başlıkta en iyiye ulaştırmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.