Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Şehit Musa Özalkan'ın Ailesinden Duygulandıran Ziyaret

Afrin şehidimiz Musa Özalkan'ın annesi Hatice Özalkan ve babası Selahattin Özalkan, şehidinin isminin verildiği Rami Şehit Musa Özalkan Bilgi Evini ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı ziyaret etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyaret sonrası Şehit Musa Özalkan'ın anne ve babası, oğullarının vasiyetini gerçekleştiren Belediye Başkanı Remzi Aydın'a teşekkür etti. Remzi Aydın da Şehidin ailesine Türk Bayrağı ve FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini anlatan çalışmayı hediye etti.

Kilis’in Gülbaba köyünün güneydoğusunda terör örgütleri ile yaşanan çatışmada Zeytin Dalı Harekatının ilk şehidi olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti ilk olarak Eyüpsultan’da gerçek olmuştu. Rami’de açılan Simurg Bilgi Evine şehit Musa Özalkan’ın adı verilmişti.

Şehit Musa Özalkan’ın vasiyetinin çocuklara özel bir eğitim yuvası olduğu ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Eyüpsultan Belediyesi, 5-25 yaş arası yaygın eğitim programı Simurg’un Rami’de açılacak olan Bilgi Evine, Şehit Musa Özalkan’ın adını vermişti.

ŞEHİDİN ADI BİLGİ EVİNDE YAŞATILIYOR

İçerisinde 3 temel eğitim ve 2 atölye sınıfı bulunan Şehit Musa Özalkan Bilgi Evinde, çocuklar sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler görüyor. Öğrenciler, okulda gördükleri temel derslere yönelik eğitimlerin dışında, İngilizce dil atölyesi, deney atölyesi, masal atölyesi, resim drama atölyesi ve değerler eğitimi gibi alanlarda da kendini geliştirme fırsatı buluyor.

Bilgi Evinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Şehidimiz Musa Özalkan’ın vasiyetini bir anlamda yerine getiren ilk kurum olduk. Ve gerçekten çocuklarımızın onun farkına varmışlar ki her biri şehidimize ve Mehmetçiklerimize bir mektup yazmışlar, onları bize verdiler. Güzel, bereketli bir çalışma olduğunu görüyorum. İnşallah ülkemizin her alanda olduğu gibi Eyüpsultanımıza da milli birlik ve beraberliğimiz son derece güzel noktalara geliyor. Elhamdülillah diyoruz” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.