Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Silifke CHP İlçe Örgütü Uğur Mumcu'yu Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Örgütü, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun katledişinin 24.yılında, Atatürk Anıtına çelenk koyarak basın açıklamasında bulundu.



CHP Gençlik Kolları tarafından “Unutmadık Unutturmayacağız” pankartıyla parti binasından hareket eden partililer, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, Vatan Sana Canım Feda” sloganları atarak, Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında cadde üzerinde bulunan esnaflar ve vatandaşlarda CHP İlçe Örgütüne destek vererek, alkışladılar.



Atatürk Anıtı’nda ki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan CHP İlçe Sekreteri Mustafa Şimşek, Gazeteci Uğur Mumcu'yu, tam bağımsız bir Türkiye'nin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olarak ifade ederek şunları söyledi. “Her yıl Ocak ayında olduğu gibi yine bir Adalet ve Demokrasi haftasındayız ve bu yıl da "Uğur Mumcu Ölümsüzdür" diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu'yu hasretle anıyoruz.

Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların, Göktepelerin ve Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor. Bu cinayetlerin aydınlatılması için hiçbir şey yapılmadığı gibi zaman aşımına da göz yumanlar halen aramızda. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, acil demokrasi, derhal adalet demeye ve unutuluşun kolay ülkesinde Mumcuları unutmamak ve unutturmamak için mücadeleye devam edeceğiz. Zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de tarihin elbet hesap soracağına, elbet bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına yürekten inanıyoruz. Daha nice Mumcuların yetiştiği ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile katledilişinin 24.yılında, bir gün bile olsa gerçeği söylemekten vazgeçmeyen ustayı saygı ve hasretle anıyoruz" ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık grup dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.