Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti

Silifke’de CHP'nin 94. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke ilçe Başkanlığı tarafından, CHP’nin 94. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle kent meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
 
CHP'nin 94'üncü kuruluş yıl dönümü törenine Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç’in sunuculuğunu yaptığı törende ilk konuşmayı İlçe Başkanı Bünyamin Uçar gerçekleştirdi.
 
“CHP, Haklının Ve Halkın Yanında Olmaya Devam Edecektir”
 
Bünyamin Uçar, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği parti olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
 
“Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi Anadolu Aydınlanma Devrimi'nin sönmeyecek meşalesidir. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokrasimizin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlükleri bu ülkedeki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak. Tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir.”
 
Mustafa Turgut: “Zaman Birlik Ve Beraberlik Zamanıdır”
 
Mustafa Turgut ise, Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır, biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözlerini hatırlatarak,  “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anarken, 94. yılımızın kutlu olmasını diliyorum. Değerli vatandaşlarım ve sevgili partililer. Zaman birbirimizle kırma, mücadele etme zamanı değil, birlik ve beraberlik içerisinde olma zamanıdır. Bütün enerjimizi ve gücümüzü birbirimize sarılarak, daha fazla çalışarak aydınlık bir Türkiye için harcamamız lazım. Bu ışıkla ve bu umutla gece gündüz demeden çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
Fikri Sağlar: “Çocuklarımıza Güzel, Güneşli Bir Yaşam Sunmak İçin Mücadelemizi Tüm Kararlılığımızla Sürdüreceğiz”
 
Fikri Sağlar da CHP’nin en köklü ve yenilikçi partilerden olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi her daim çağdaşlığın öncüsü, laik ve demokratik Cumhuriyetin güvencesi, ülkemizin içinden geçtiği şu zor süreçte de varlığınız ve kararlığınızla adeta Adaletin Abidesi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partimizin 94.kuruluş yıldönümü kutlar, laik, demokratik ve adaletli günlere ancak partimizin iktidarı ile kavuşacağımıza olan inancımla, çocuklarımıza güzel, güneşli bir yaşam sunmak için mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdüreceğimizi ifade etmek isterim. Başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anar, CHP’ye katkı ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.