Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı

Silifke’de Çocuk Hakları Film Festivali Gerçekleşti

Silifke Belediyesi, UNICEF ve Çocuk Hakları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 6. Uluslararası Gezici Çocuk Hakları Film Festivali kapsamında 33 film gösterime girerek, atölye çalışmaları, paneller, resim ve fotoğraf sergileri düzenlendi.

Festival açılışına, CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Esen Tol, Cengiz Gümüş, Abdullah Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Burcu Güvenek Araslı, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol Nezih Orhon ve vatandaşlar katıldı.

Silifke Belediye Başkanı Turgut, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Festivalimizde çocuk ve yetişkinlere çocuk haklarını, çocuğun gözüyle görebilme ve hissettirebilmeyi amaçladık” dedi.

“ONLARA ÖNCÜLÜK YAPMAK İNSANLIK BORCUMUZ”

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Araslı ise, "Bu yıl 6'ıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, çocukların çok önemli bir değer olduğunu bizlere anlatıyor. Toplumu bilinçlendirmek adına çok önemli adımlar atılıyor. Unutulmasın ki çocuklar bizim geleceğimiz. Onları her türlü şiddetten korumak, kollamak zorundayız. Bilinçlenmeleri sağlamalıyız. Onlara öncülük yapmak insanlık borcumuzdur. Dünya'da bir başka örneği olmayan bu organizasyon, çocuklarımıza ışık saçacaktır. Böyle bir etkinliğe imza atan Silifke Belediyemizi de ayrıca tebrik ediyoruz" dedi.

“ÇOCUK HAKLARI ETKİNLİKLERİNİ YAYGINLAŞTIRMALI”

Çocuk haklarını yerelden, uluslararası, hatta küresel bir boyuta yükseltmeyi hedefleyen festival ekibine teşekkür eden Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol Nezih Orhon da, "Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır. Çocuk haklarının vazgeçilmezliği ve bölünmezliği temelinde birleşilen tek festival olması nedeniyle diğer festivallerden ayrı ve özel bir konuma sahip festivaldir" dedi.

Festivalde, CHP milletvekilleri Sağlar ve Atıcı da çocuk haklarıyla ilgili bilgiler vererek, festivalin hayırlı ve başarılı olması temennisinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.