Şişli’de Kadınlar Ses Veriyor

Şişli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dopdolu bir program hazırlayarak 7-12 Mart tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi ile Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde konserden söyleşiye, tiyatrodan panele 7 ayrı etkinlik gerçekleştirecek.

Etkinlikler Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlileri Korusu tarafından seslendirilecek Kadınlar Günü Konseri ile başlayacak. Konser, 7 Mart Çarşamba günü 19.30’da, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.


Türkiye’nin ilham veren başarılı kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde üniversite öğrencileriyle buluşacak. Askıda Ne Var işbirliğiyle düzenlenen “Woman Talks”,10.00-17.00 saatleri arasında, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, TAT Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan, İş Kadını Nur Ger, Seksolog Rayka Kumru, Storyteller Judith Liberman ve Müzisyen Kalben’in konuşmacı olacağı etkinliğe katılım için liderlerdentavsiyeler.com adresinden online kayıt yaptırmak gerekiyor.


8 Mart Perşembe günü gerçekleşecek ikinci etkinlik ise sevilen yazar Şebnem İşigüzel ile “Edebiyatın Kadın Kahramanları” konulu söyleşi olacak. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek söyleşi, 19.30’da başlayacak. Aynı gün 20.00’da, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi ise Şef Ekrem Ataer yönetiminde Şişli Belediyesi Halk Korosu’nu ağırlayacak.

Etkinlikler 9 Mart Cuma günü de aynı hızla devam edecek. Türk Böbrek Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Böbrek Sağlığına Kadın Eli Değiyor” konulu panel, 12.30-15.30 saatleri arasında, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek. Aynı gün 20.00’da ise Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, kendi deyişiyle "Bir ressam olarak doğan" Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo’nun hayatını anlatan tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak.


12 Mart Pazartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında ise Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Kadınlar Günü etkinliklerinin sonuncusu gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler ve Lions işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Kadınları Güçlendirmek, İnsanlığı Güçlendirmektir” konulu panelin konuşmacıları Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kadın Hukuku Komisyonu Koordinatörü Avukat Filiz Saraç ve Birleşmiş Milletler Kadın Çalışmaları Bölümü Türkiye Temsilcisi Nisan Kuyumcu olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.