Öne Çıkanlar galataport uyuşturucu Çalışma bakanı açıkladı caz netaş çalışma bakanlığı mercedes benz ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU çalışma ve sosyal güvenlik bakanı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı çalışma bakanı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ

Sivas ve Konya Festivalle Etimesgut'a Taşındı

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde, başkentliler Konya ve Sivas kültürlerini daha yakından tanıdılar. Festivalin 7. gününde Konyalılar Kaşık Oyunu ve Nasrettin Hoca'sıyla sahne alırken, Sivaslılar halayları, türküleri ve dünyaca ünlü meşhur Kangal Köpeğini tanıttı.

20 Ağustos tarihinde sona erecek olan Türk kültür ve sanatının sergilendiği, Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor.

Sivas Kültürü

Sivas programında davul zurna eşliğinde çekilen halaylar meydanı inletti. Yöresel sanatçılar Sivas yöresi türkülerini seslendirdi. Dernek Başkanı Mehmet Şahin tarafından Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e Kangal Köpeği ve yavruları hediye edildi. Ayrıca Zara Balı ve diğer yöresel ürünler de sahnede başkentlilere tanıtıldı.



Konya Tanıtıldı

Konyalılar, kültür ve sanatlarını başkente taşıdılar. Semazen gösterileri ilgiyle izlendi. Konya Bozkır Kaşık ekibinin nefes kesen gösterileri büyük alkış aldı. Konyalılar, Nasrettin Hoca'yı da unutmadılar. Sahneye çıkan Nasrettin Hoca, Etimesgut Belediye Başkanı Demirel'le birlikte  göle maya çaldı. Demirel, "Biz festivalimizin mayasını 1999 yılında çaldık. Çok şükür bu maya tuttu. Festivalimiz her yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Büyük Türk dünyasının ve Anadolu coğrafyamızın buluşmasına, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine katkı sağlıyor" dedi. Konyalılar Dernek Başkanı Mehmet Sorkun,  Demirel'e, 'Tennure, sikke ve hırkadan oluşan' derviş çeyizi giydirdi. Gece, Kutsi konseri ile devam etti. Sanatçı verdiği konserle başkentlilere müzik keyfi sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.