Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Yıldız Tilbe Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener tarkan Ebru Gündeş

Sivas'ta Kadınlara Özel Pembe Taksi Uygulaması

Sivas'ta, kadın şoförün kullanacağı ve sadece kadın yolcuların taşınacağı "pembe taksi" uygulaması başlatıldı.

Sivas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Terminal Taksi Durağı'nın işletmecisi Gökhan Şimşek, kentteki kadınların daha rahat ulaşım hizmeti alması amacıyla "pembe taksi" uygulaması yapmak için belediyeye başvurdu. Başvuruyu inceleyen Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Şimşek'e ruhsat verdi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Koordinatörü Erdoğan Yuvacı, "Belediye olarak bu talebe duyarsız kalamadık ve bunun için gerekli ruhsatlandırma işlemini gerçekleştirdik. Bu aracın şoförü bayan, müşterisi de bayanlar ve aileler olacak. Bu sayede önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Aynı zamanda diğer duraklardan talep gelmesi halinde her duraktan bir araç için kadın şoför kullanmak kaydıyla ruhsatlandırma yapılacağız" ifadelerini kullandı.

"Pembe taksi" uygulamasının dünyada oldukça yaygınlaştığını aktaran Şimşek ise "Bu uygulamayı, Sivas'ta hayata geçirmek istedik. Talebimizi ilettiğimizde yetkililer, bize yardımcı olabileceklerini söylediler ve bu uygulamaya başladık. Başta Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere Sivas Belediyesinin yetkili personeline çok teşekkür ediyoruz. Bizim önümüzü açtılar. Bir araç ilimize yetmeyecektir, bu uygulamaya diğer arkadaşlarımızın da katılmasını isteriz" açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.