Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Şule Çet Parkı Ankara'da Açılıyor

Mayıs 2018’de vahşice bir cinayet sonucu Ankara’da bir plazanın 20. katından atılarak öldürülen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet’in ismi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim’de (bugün) açılışını yapacağı bir parkta yaşatılacak. Çankaya ilçesi Ahlatlıbel Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilecek park, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Şule Çet’in isminin yaşatılması ve kadın cinayetlerinde öldürülen tüm kadınlar anısına yapıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş ve Çet ailesi de katılacak.

Şule Çet davasını başından bu yana takip eden CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Şule Çet cinayeti tüm ülkeyi sarsan ve herkesin vicdanını derinden yaralayan bir olaydı. Dava sürecinde sanıkların tutumları da hem Çet ailesi hem de biz davayı takip edenler açısından oldukça zorlayıcıydı. Türkiye’nin dört bir yanında katıldığım davalarda olduğu gibi, bu davada da öldürülen kadınlar suçlandı, ‘ama’ ile başlayan sözde savunmalarla kadınların adeta eşitliği tartışıldı, indirim alabilmek için çirkin iftiralar atıldı. Sonunda katil ve cinayete yardım eden şahıs ceza aldı ancak bu indirimli cezalar, vicdanlarda ancak buruk bir rahatlama yarattı. Adalet tam anlamıyla yerini bulmuş hissetmesek de verilen mücadelenin değeri, şiddet gören tüm kadınlar için önem taşıyor.” dedi. Şule Çet’in isminin yaşatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşcıer, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a, genç yaşta aramızdan alınan Şule Çet’in adını ölümsüzleştirdiği ve bu parkın açılışına özel bir önem atfettiği için çok teşekkür ediyorum. Şule Çet’in isminin bu parkta yaşayacak olması, tüm kadın mücadelesi için sembolik bir anlam taşıyor. Daha 23 yaşında hayallerinden koparılan ve geleceği çalınan gencecik bir insanın hatırasının sonsuzlaşmasının yanı sıra, kadına yönelik şiddete, cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa ve cinayetlere karşı mücadele eden herkesin bir parçasının burada olacağına hiç kuşku yok.” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.