Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Sultangazi’de  Deprem Eğitim Parkı Hizmete Açıldı

Sultangazi Belediyesi Şehit Özay Gezgin Deprem Eğitim Parkı’nı düzenlediği törenle hizmete açtı. Marmara Depreminin yıldönümünde yapılan açılışı töreninde Belediye Başkanı Cahit Altunay, deprem kuşağında bulunan Türkiye’de  depreme hazırlıklı olunması gerektiğini ve en önemli hazırlığın  kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Sultangazi Belediyesi tarafından doğal afetler hakkında çocukları bilinçlendirmek amacıyla inşa edilen Deprem Eğitim Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.  50. Yıl Mahallesi, D Caddesi üzerinde bulunan parkın açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  yetkilileri ile çocuklar ve aileleri katıldı.

Şehit Özay Gezgin Parkı’nı yeniden düzenleyip alanını da genişleterek Deprem Eğitim Parkı olarak  hizmete sunduklarını belirten Altunay; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile imzalanan protokolle deprem eğitimlerinin devam edeceğini belirtti.





Elbirliğiyle Kentsel Dönüşüm
“17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız o derin acıyı bir daha yaşamamak adına tedbirler alıyoruz. Hükümetimizin bu konuda çıkarmış olduğu yasalarla eski yapıların yıkılarak yenilenmesine yönelik büyük adımlar atıldı. Sultangazi Belediyesi olarak halkımızı teşvik ederek binalarını yenilemeleri ve dönüşümün yapılması için çalışma içerisindeyiz. 2009’dan bu yana ilçemizde 54 bin yeni konut üretildi. Bunların 5 bini eski yapılardı ve yenilendi. İlçemizdeki tüm eski yapıların yenilenmesi için sivil toplum kuruluşlarımızdan vatandaşlarımıza kadar herkes bu bilinçle hareket etmeli. Beklenen bir Marmara depremi var” diyen Altunay  depremde can ve mal kayıpları yaşamamak için elbirliğiyle dönüşümü ilçede hızlandırmaları gerektiğini belirterek Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden  vatandaşların her türlü bilgi ve desteği alabileceklerini ifade etti.

Simülasyonlu Deprem Eğitimi
2500 metrekare alan üzerinde inşa edilen park içerisinde bulunan deprem eğitim binasına yerleştirilen simülasyon ile eğitimlerin uygulamalı olarak verileceğini belirten Altunay, eğitimlerde afetlerin oluşumu ve afetler anında yapılması gerekenler hakkında uzman eğitimciler tarafından bilgiler verileceğini söyledi.
 

Sultangazi’de 276. Park
Altunay Şehit Özay Gezgin Deprem Eğitim Parkı içerisinde çocukların aileleri ile birlikte vakit geçirmelerini sağlayacak alanların da oluşturulduğunu ifade ederek, “ Açık hava amfi alanından, çocuk oyun gruplarına,  fitness aletlerinden  yürüyüş, oturma  ve yeşil alanlara kadar parkımıza çeşitli fonksiyonlar yükledik. İlçemizde 276. Parkı hizmete açtık” Yeşil alan ve park sayılarını artırmak için çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Altunay parkın açılış kurdelesini  davetliler ve çocuklar ile birlikte  kesti.
           

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.