TEMA Heyetinden ANKESOB'a Ziyaret

 TEMA Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'ı ziyaret etti.Ekremoğlu, ANKESOB’u ziyaretinde TEMA çalışmaları ve yürüttükleri ‘Sanatçılar Çocuklar Ve Doğa İçin Sahne’ projesi hakkında paylaşımlarda bulundu.

ANKESOB’a gerçekleştirilen ziyarette Mukadder Ekremoğlu ,TEMA olarak amaçlarının Türkiye’de başta erozyon olmak üzere çevre sorunlarına karşı duyarlı, bilinçli, etkin kamuoyu oluşturmak olduğunu  söyledi. Ekremoğlu, "Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yasşm üreten bir cm toprağın oluşması binlerce yıl sürüyor. Toprak, kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize ham maddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz. TEMA'nın varoluş nedeni yaşama yani toprağa sahip çıkmak, korumaktır." dedi.

Ekremoğlu, 'Sanatçılar Çocuklar ve Doğa İçin Sahnede’ projeleri hakkında bilgi paylaşımı yaparak, destek talebinde bulundu. Ekremoğlu, "Hedefimiz çalışmalarımızı yaygınlaştırarak Türkiye genelinde 150 bin çocuğa ulaşmak. Ankara'da ise yıl boyunca 2 bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli olan bağış miktarı 40 bin TL. Bu amaçla 27 Kasım 2016 Pazar günü 21.00-23.00 saatleri arasında NTV'den canlı olarak yayınlanacak 25. Yıl Özel Yayınında çok değerli sanatçılarla birlikte bir bağış kampanyası gerçekleştireceğiz." bilgisini paylaştı.

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar ise TEMA Vakfı’nın üstlendiği görevin önemine dikkat çekerek, "TEMA'nın toprağın korunması, erozyonla mücadele ve ağaçlandırma gibi üstlendiği faaliyetlerden oluşan misyonu, ulusal kalkınmamızda önemli bir rol oynamaktadır. Yasam için gerekli olan her şey topraktan geliyor. Dolayısı ile toprağımızı korumalıyız. Toprak bize hayat veriyor." ifadelerini kullandı. 

TEMA Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu ve beraberindeki TEMA yetkililerine teşekkür etti. ‘Sanatçılar, Çocuklar ve Doğa İçin Sahnede’ projesi için de ayrıca destek göstereceklerini açıklayan Ar, bu doğrultuda projeyi  Ankara esnaf ve sanatkar teşkilatına duyuracaklarını söyledi. Ar, çocuklara odaklanan projede emeği geçenlere teşekkür ederek, başarılar diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.