Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Vergi

Türkiye’nin İlk Ekolojik Yuvası Kadıköy’de Açıldı

Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımları ile bugün açıldı.

Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Öztürk Yılmaz, CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve CHP parti yöneticileri katıldı. Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği açılışta yuvada eğitim gören çocuklar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çiçeklerle karşıladı.



Kadıköy Belediyesi'nin diğer çocuk yuvalarında eğitim gören çocuklar "Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları" şarkısını hep bir ağızdan söylediler. Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri enstrümanlarıyla çocuklara eşlik ettiler.

Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası açılış konuşmasına yapan Aykurt Nuhoğlu, "Bahriye Üçok Çocuk yuvası yarınımız olan çocuklarımıza hediyemizdir."dedi.

Başkan Nuhoğlu sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’nin ilk ekolojik yuvasını açıyoruz.Açılışta bizi yalnız bırakmayan Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hepinizin huzurunda saygılarımı sunuyorum. Bahriye Üçok Çocuk yuvası yarınımız olan çocuklarımıza hediyemizdir.
Kentlerin büyümesi ile birlikte aileler yalnızlaşıyor. Kimsesiz kalıyor. Ulu önder Atatürk ; “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” demişti. Biz Kadıköy Belediyesi olarak Atamızın bu sözünü sosyal demokrat belediyeciliğin bir ilkesi olarak benimsedik. Kadıköylülerin her zaman yanında olan dinamik bir yerel yönetim oluşturma hedefiyle yola çıktık.

3500 çalışanımızla her yaştan Kadıköylü için projeler hazırladık. Projelerimizde Kadıköylülerin önerileri ve desteği var. 2,5 yıl içinde her yaştan Kadıköylü için proje ürettik. Çocuklarımız için iki tane yuva yaptık.Gençlerimiz için spor alanları, Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi yaptık. Kadınlarımız için kadın emeği satış alanı oluşturduk. Toplumsal Eşitlik Birimi kurduk. Tarihi yapıları restore ederek, Kadıköylülere kazandırdık. Her yaştan Kadıköylü için 11 yeni park yaptık. Yaşlılarımız için Alzheimer Gündüz Bakım ve Sosyal Yaşam Evi’nin temelini attık. Kapalı yüzme havuzu ve spor salonları yapıyoruz.

“KAMU ARAZİLERİ KAMU YARARINA KULLANILMALIDIR”
Sahip olduğumuz kamu alanlarının tümünü kamunun hizmetine açtık. Kamunun ihtiyaçları için yeni binalar ve araziler satın alıyoruz.
Tüm kamu arazileri kamu yararına kullanılmalıdır. Bizim yeşil alanlara, sosyal donatılara, çocuklar için yuvalara, gençler için spor salonlarına, yaşlılar için bakım evlerine, sağlık merkezlerine ihtiyacımız var. Bu yüzden kamu arazilerin satılmasına karşı olduk. Karşı olmaya devam edeceğiz.
Sayın Genel Başkanım ve Değerli Kadıköylüler,
Bu yuva katılımcı bir yönetim ve çalışmanın en güzel örneğidir.
Yuvamızın mimari projesini gönüllü olarak çizen mimar Durmuş Dilekçi’ye gönüllü olarak çalışan tüm mimar ve mühendislere, işçilerimize ve bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası, inşaat, alt yapı ve iç düzenlemesi dahil olmak üzere çevreci bir tasarım ile inşa edildi. Yuvamızda ısınma ve aydınlatma güneş panelleriyle sağlanıyor. Yuvamızın bahçesinde çocuklarımızın toprağa dokunabilecekleri perma kültür bahçesi var. Çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen, enerjiyi ve suyu daha az harcayan, kaynakları verimli kullanan yuvamızın Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.
İstanbul’da 6 yaşın altında 2 milyon civarında çocuk var. Bu çocukların sadece 7724’ü kamunun kreş ve yuva hizmetinden faydalanabiliyor. Bu sayı çok az. Gelişmiş ülke olmanın en önemli koşulu hepimizin çok iyi bildiği gibi iyi bir eğitimdir. Okul öncesi eğitime yapılan katkı ile kadınların iş ve sosyal alanları da genişliyor, çeşitleniyor. Kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik yaşama katılması için daha çok yuvaya ihtiyacımız var.
Biz toplam 5 yuvamızla yaklaşık 450 çocuğun eğitim ihtiyacını karşılıyoruz. Hedefimiz bu sayıyı daha da arttırmak.
Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakacağız. Ve bu sadece bir temenni değil… Bugünden planladığımız sosyal politikalar güzel günlerin habercisidir.
Bu bahçede çocuklarımız doğa dostu, tüm canlılarla barışık ve insanları severek büyüyecek. Onların neşesi ve mutlulukları bize çalışma azmi verecek.
Ve Güçlü Kadınların, Özgür Gençlerin, Neşeli Çocukların, Huzurlu Emeklilerin, yaşayacağı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.