Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Türkiye’nin İlk Ve Tek Kadın Sohbet Evi Çukurova’da Açıldı
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin ilk ve tek Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’ni coşkulu bir kalabalık eşliğinde ve kadınlara karanfil dağıtarak açarak, “Kadınlarımıza güveniyor ve burayı kadınlarımıza emanet ediyorum. Kadınlar birlik olun, haklarınıza sahip çıkın” dedi.

Başkan Çetin, Mahfesığmaz mahallesinde yapımı tamamlanan Can Çocuk Parkı ile Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nin açılışını yaptı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta Başkan Soner Çetin, kadınlara karanfil dağıttı, fotoğraf çektirdi. Açılışta, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Erol, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz Sarıeroğulları, CHP Çukurova Kadın Kolları Başkanı Sonay Gültekin Özel, meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli kadın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“TÜRKİYE’DE YİNE BİR İLKE İMZA ATTIK”

Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bugün açılışını yaptığımız Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nin Türkiye’de bir örneği yok. Burası sadece kadınların sohbet yeri değil, kadınların dayanışma evi olacak. Kadınlarımız burası size emanet. Sizlere güveniyorum. Birlik olun, haklarınıza sahip çıkın” dedi. Konuşması alkışlarla karşılanan ve kadınlara ‘Kadın Yaşam Köyü’ müjdesi veren Başkan Çetin, “Şiddete uğrayan kadınlarımızın sığınacağı, kadınlara ekonomik gücün kazandırılacağı, meslek kurslarının düzenlendiği ve tanzim satış mağazasının da olacağı komplike bir Kadın Yaşam Köyü düşünüyoruz. Kadınlarımıza müjdemiz olsun” diye konuştu.

Açılışların artık geleneksel hale geldiğini ve her hafta açılış yapmaya devam edeceklerini aktaran Belediye Başkanı Çetin, “Belediyemiz açılışını yaptığımız tüm park, emekli dinlenme evi, kreş ve içinde bulunduğumuz Kadın Dayanışma Evi’ni ihaleye çıkmadan, kendi olanakları ile yaptı. Ağaç dalıyla gürler. Tüm ekip arkadaşlarıma, emekçi kardeşlerime teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyorum” şeklinde konuştu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.