Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Yenimahalle Belediyesi Alzheimerliler Evi Kuruyor

Tıp dünyası insanoğlu için korkunç hastalıklardan biri olan  alzheimeri yenilgiye uğratmak için tüm gücüyle çalışırken Ankara Yenimahalle Belediyesi bir "Alzheimerliler Evi" kurulması için çalışma yapıyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Alzheimer Derneği Başkanı Dilek Ülgüray ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. Dernek çalışmaları hakkında Yaşar’a bilgi veren Ülgüray, Başkan Yaşar’ı başarılı çalışmalarından dolayı da tebrik etti.

"Alzheimer Dünyada Artış Gösterdi"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yaşar ise, yaşlılığa bağlı hastalıklardan olan Alzheimer hastalığının Türkiye ve dünyada artış gösterdiğine dikkat çekti. Yaşar, “Tüm dünyada görülme sıklığı giderek artan Alzheimer, hem kişinin hem de yakınlarının yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bir hastalık. Hastalık ve hastalığa yakalananların yakınlarına bilinçlendirmek çok önemli. Biz de seminerler düzenleyerek bu hastalıklar hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Belediye olarak sağlık alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Yaşar, “Sağlık alanında güzel işlere imza atıyoruz. Yaşlılarımıza, gençlerimize, engellilerimize, çocuklarımıza birçok konuda hizmet veriyoruz. Sağlık ocakları yapıyoruz, Onkoloji konuk evimiz var orada hasta yakınlarını ağırlıyoruz. Yaşlılarımıza evde sağlık hizmeti ve temizlik hizmeti vererek bakımlarını yapıyoruz. Aynı zamanda tüm vatandaşlarımıza çeşitli aralıklarla seminerler vererek bilgilendiriyoruz, göz, diş, genel muayene ve şeker taraması yaptırıyoruz. Yenimahalle için planlarım çok. Herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir ilçe yaratmaya çalışıyorum. Planlarım arasında bir de Alzheimer Merkezi var. İnşallah hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.