Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener milli savunma bakanlığı yunanistan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Pandemi

Yenimahalle'de Gündem Güvenli Asansör ve Doğalgaz

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile "Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı" konulu bilgilendirme toplantısına imza attı.

Nevşehir İli Kozaklı İlçesi ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Salonu’nda yapılan toplantıya Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-VATANDAŞ SORDU, YETKİLİLER CEVAPLADI-

Bilgilendirme toplantısı için özellikle eski binaların ve asansörlerin bulunduğu Demetevler bölgesini seçen yetkililer, vatandaşlara yeni yönetmelikler, güvenli asansör ve doğalgaz kullanımı hakkında bilgi vererek, vatandaşların sorularını da cevapladı.

Doğalgaz için bacalı kombilerden hermetik kombiye geçilmesi ve asansör güvenliği için de periyodik kontrollerin önemine dikkat çeken yetkililer, periyodik kontrollerin aksatılmaması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşları asansörlere binerken ve inerken dikkat edilmesi gereken konularda da uyaran konuşmacılar, vatandaşlardan kabini görmeden binmemelerini ve acil durumlara aranması gereken numaraları da not etmelerini istedi.

-DEMETEVLER’İN GÜVENLİ OLMAYAN ASANSÖRLERİ KONUŞULDU-

Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Kartal ise “Yenimahalle Belediyesi, bölgemizdeki asansörlerin bakımı ve onarımı ile ilgili Ankara Makine Mühendisleri Odasıyla bir protokol yaptı. Bölgemizde bakım ve onarımlar onlara ait” dedi.

Kendisi de İnşaat mühendisi olan Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da, konuşmasında Demetevler’de güvenli olmayan asansörlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Güvenli Asansör ve Doğalgaz kullanımı toplantısının ilkini, asansörlerle ilgili ise 4’üncü toplantılarını yaptıklarını belirten Neslihanoğlu, “Bilindiği gibi Demetevler bölgesinde bulunan binaların büyük bir kısmı imar affından faydalanan ve standartlara çok da uymayan binalardan oluşmaktadır. Bu binalarda çok da güvenli olmayan asansörler mevcuttur. Bu asansörlerin çoğu da binalara sonradan monte edilmiştir. Yani projede olmayan sonradan merdiven kovalarına ya da havalandırma boşluklarına sonradan ilave edilmiştir. Bu yüzden bunların sıkı kontrol altında tutulması gerekmektedir” diye konuştu.

-“BİNA YÖNETİCİLERİNE DE AĞIR CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIYOR”-

Meydana gelebilecek asansör kazalarında sorumlulara uygulanacak olan cezai işlemlerden de bahseden Neslihanoğlu, “Son çıkan asansör yönetmeliği ile belediyelerin ve muayene kuruluşlarının yanı sıra bina yöneticilerine de ağır sorumluluklar yüklenmiştir. Meydana gelebilecek asansör kazalarında bina yöneticilerine ağır cezai işlemler uygulanmaktadır. Bu yüzen belediye olarak A tipi muayene kuruluşu olan ve bünyesinde çok kaliteli elemanlar barındıran Makina Mühendisleri Odası ile 2 yıllık bir protokol imzaladık. Bu bölgede konut sayısı oldukça fazla. Bundan kaynaklı doğalgaz ve asansör kazaları ciddi boyutta yaşanmaktadır. Bunların çözümü için asansör kontrollerinin düzenli olarak yapılması ve biran önce doğalgaz kombilerinin eski sistem olan bacalı sistemden hermetik kombi sistemine geçmesi gerekmektedir” dedi.

-“GEREKEN NEYSE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”-

Yenimahalle’de uygulanan kontrol ücretlerinin Demetevler, Karşıyaka ve Yahyalar bölgesinde Bakanlık tarafından tebliğ ile ilan edilen taban fiyat üzerinden alınacağını vurgulayan Başkan Yardımcısı Neslihanoğlu, “Belediye Başkanımız Fethi Yaşar Ankara’ya ilk geldiğinde Demetevler ve Karşıyaka bölgesinde ticarete başlamıştır. Bu yüzden de bu bölgelere ayrı bir önem vermektedir. Başkanımız 2009 yılında göreve geldiğinde, ilk iş olarak bu bölgelerde iskan sorununu çözmüş ve sizlerin kat mülkiyeti tapusuna kavuşmanızı sağlamıştır. Şimdi aynı görevi asansörlerle ilgili de yapmaktayız. Şuan Makine Mühendisleri Odası tarafından Demetevler, Karşıyaka ve Yahyalar bölgesinden kontrol ücreti olarak taban ücret alınacaktır. Bunu Makina Mühendisleri Odası ile yapmış olduğumuz protokolde de belirttik. Amacımız kazaların önüne geçmek. Gereken neyse elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.