Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Yenimahalle'de Tıp Eğitiminde İşbirliği

Sağlık konusunda halkı bilinçlendirmek ve tıp fakültesi öğrencilerinin okurken toplumun içine girebilmelerini sağlamak için 2015 yılında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a işbirliği teklifinde bulunan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Turanlı, 2016 Şubat ayında Yenimahalle Belediyesi’nden olumlu yanıt alarak işi resmiyete döktü.

Taraflar arasında yapılan imza töreninde halkın sağlığı için Tıp Fakülteleri ile belediyelerin işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Yaşar, “Öğrencilerin çalışma hayatından önce halkın içine girmesi, onları sağlık konusunda bilgilendirmesi, sorunlarına eğilerek vatandaşı muayene edecek olması çok güzel. Bu projede olduğumuz için çok mutluyum. Yenimahalle’mize hayırlı olsun” dedi.

-“DOKTORLARIMIZI VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”-

Sözlerine devam ederek “Bu projede kazanan vatandaş olacaktır” diyen Başkan Yaşar, “Vatandaşın sağlığı bizim için çok önemli. Böyle projeler Üniversite Hastanelerinin gelişmesine de katkıda bulunur. İnşallah bu proje herkese örnek olur. Sizlerle birlikte genç doktorlarımızı vatandaşın ayağına götürüyoruz. Bu sayede yapılacak olan sağlık çalışmalarıyla vatandaşlar bilinçlenecekler, sormak istediklerini doktorlara sorabilecekler ve muayene olacaklar. Bu çok büyük bir olanak” diye konuştu.

-PROJE SAHA BELİRLEME ÇALIŞMASIYLA BAŞLAYACAK-

Projenin hayata geçeceği için çok heyecanlı olduklarını dile getiren Dekan Turanlı ise desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’a teşekkürlerini sunarak, “Bizim bu işbirliğinde amacımız öncelikle tıp öğrencilerinin toplumun içine girerek, özellikle maddi açıdan ekonomik imkanları kısıtlı vatandaşların yaşadığı bölgelerde sağlık eğitimi ve hizmeti sunmalarını sağlamaktır. Çalışanlara işyerlerinde, vatandaşlara yaşadığı ve zaman geçirdiği yerlerde ulaşarak sağlık konularında bilgilendireceğiz ve sağlık taramaları yapacağız.  Böylelikle de hem vatandaşa hem de doktor adaylarına sahada eğitim imkanı sağlamış olacağız. İlk olarak saha çalışması yapacağız. Yani eğitim vereceğimiz ve sağlık taraması yapacağımız bölgeleri belirleyeceğiz. Daha sonra belirlediğimiz bölgelere doktor adaylarımızla gidip vatandaşa sağlık sorunlarında eğitim verip, çözümüne destek olacağız”  diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.