Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Yenimahalle’den Avukat Tutamayan Vatandaşlara Hukuki Destek

Ankara Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Barosu’nun birlikte organize ettiği Adli Yardım Bürosu, hukuki desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet veriyor.

Hukuki desteğe ihtiyacı olan tüm vatandaşlara 2011 yılından bu yana hizmet veren belediye, 6 yıla yakındır Adli Yardım hizmeti ile 2 binden fazla vatandaşın sorununu çözdü.

Ücret Ödemeden Dava Açabilirsiniz

Ankara Barosu işbirliği ile hayata geçen Adli Yardım Bürosu’ndan maddi durumu nedeniyle avukat tutamayan vatandaşlar hukuki destek alabiliyor.
Bu çerçevede: ağırlıklı olarak boşanma, velayet, aile hukuku, iş davaları ve haciz işlemleri gibi konularda davaların takip edildiği Adli Yardım bürosuna gelen vatandaşlar, baronun hazırladığı durum anketini doldurarak başvuruda bulunuyorlar. Vatandaşların ekonomik ve sosyal durumları incelendikten sonra, Ankara Barosu’nda toplanan 20 kişilik komisyon tarafından değerlendirmeye alınıyorlar. Komisyondan geçenler baronun görevlendirdiği avukatlara ücret ödemeden dava açabiliyor. 

Yaşar, “Büyük Bir Sosyal Yaraya Parmak Bastık”

Büyük bir sosyal yaraya parmak bastıklarını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden bu büroyu açarak aslında büyük bir sosyal yaraya parmak bastığımızı görüyoruz. Maddi durumu olmayan, ihtiyaç sahibi bu yüzdende hukuki destek alamayan vatandaşlarımız buraya gelerek sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Baromuzun değerli avukatları da vatandaşlarımızı itinayla dinleyerek onlara yardımcı oluyor, sorunlarını çözmeye çalışıyorlar" dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.