Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Yıldız Futbolcular Çanakkale’de Buluştu

2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında ‘2018 Troya Yılı Yıldız Futbolcular - Boğazgücü Masterlar Dostluk’ maçı gerçekleştirildi. Çanakkale 18 Mayıs Stadyumu’nda Türk futbolunun önemli isimlerinin katılımıyla yapılan maçı Yıldız Futbolcular 7-1 kazandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Troya Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası” listesine kabulünün 20. yılını “Troya Yılı” olarak ilan etti. Troya Yılı kapsamında yapılan “2018 Troya Yılı Yıldız Futbolcular - Boğazgücü Masterlar Dostluk” maçı, Çanakkale 18 Mayıs Stadyumu’nda yıldız futbolcuların katılımıyla gerçekleşti. Türk futbolunun önemli isimlerinden Ergün Penbe, Emre Aşık, Hasan Kabze, Kerem İnan, Mert Korkmaz, Murat Önür, Bekir Gür, Engin Baytar, Yetkin Etkin gibi isimlerin oynadığı maçı Yıldız Futbolcular 7-1 kazandı.

Karşılaşma öncesi Ergün Penbe, Emre Aşık ve Mert Korkmaz’a protokol tarafından teşekkür plaketi verildi. Renkli anların yaşandığı karşılaşmayı, Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Candan, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne Aziz Sinan Alp ile çok sayıda vatandaş izledi.

“Çanakkale Şehitlerimizin Olduğu Bir Şehir”

Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray ve Milli Takım’ın eski futbolcusu Ergün Penbe, “Troya Turnuvası için buradayız. Dostluk maçı için, eski arkadaşlarımızla buraya geldik. Çok da güzel karşılandık. Çanakkale zaten şehitlerimizin olduğu bir şehir. Doğal güzellik olarak da çok güzel şehirlerimizden bir tanesi. Daha önce gelmeyen arkadaşlarımızda vardı. Onlar içinde güzel oldu. Göremediğimiz birçok eski oyuncularla beraber olacağız. Buraya gelen izleyicilere güzel dakikalar yaşatmak istiyoruz” dedi.

Boğazgücü Masterlar oyuncusu Ramazan Güleç ise maçın kendileri için önemini, “2018 yılı Troya yılı olarak kabul edildi. Bu bağlamda Galatasaray ve Milli Takımda forma giymiş eski oyuncularla aynı sahada olmak anlatılmaz yaşanır” şeklinde ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleUnesco
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.