Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Zeytinburnu Halkı ZEYBİS Projesiyle Pedal Çeviriyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve yüzlerce vatandaş, ZEYBİS projesiyle ilgili farkındalık oluşturmak için her Perşembe günü saat 19.00’da Zeytinburnu sokaklarında pedal çeviriyor.
 

İlçedeki trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla "Sağlıklı Yaşam, Kolay Ulaşım" sloganıyla ortaya çıkan ve bisikletle ulaşımı teşvik eden ZEYBİS projesi devam ediyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve yüzlerce vatandaş, Perşembe günleri saat 19.00’da Zeytinburnu sokaklarında projeye dikkat çekmek için pedal çeviriyor. Belediye Hizmet Binası önünden başlayan yolculuk, Belediye Başkanı Aydın, belediye çalışanları ve sivil vatandaşların katılımıyla Zeytinburnu sokak ve caddelerinde devam ediyor. Çocukların da kendi bisikletleriyle katıldığı yolculukta, bir saat içerisinde 10 kilometre mesafe kat ediliyor.

"Öncelik Her Zaman Bisiklette”


ZEYBİS projesiyle birlikte makam aracının yerine 107 günde 1070 kilometreye yakın bisiklet süren Aydın, ilçede başlatılan ZEYBİS projesinin başlangıcını, “Oldukça kalabalık bir ilçeyiz. Bisiklet projesini başlatalı bir buçuk yıl oluyor. Bisiklet benim çocukluk hayallerimin arasındaydı. Yirmili yaşlardayken Zeytinburnu’ndan kalkıp bisikletle Karadeniz'e gitmeyi hep hayal etmişimdir. Zeytinburnu’na ilk geldiğim 80'li yıllarda, yol imkanları fazla yoktu ama bisiklet kullanan kişi çoktu. O dönemde insanlar şehir içerisinde bisikleti tercih ederlerdi. Daha sonra çarpık yapılaşma ve plansız yapılan yollar bisiklet kullanımını zorlaştırmaya başladı. Biz de yaşamın içerisine bisikleti nasıl tekrar dahil ederiz diye düşündük ve bir buçuk yıl önce çalışmalara başladık.” şeklinde açıkladı. Projeyle birlikte Zeytinburnu içerisindeki bütün cadde, sokak ve yolların ortak kullanıma açıldığını belirterek, “Kısacası bizde ayrı bir bisiklet yolu yok.Şu an Zeytinburnu içerisinde hangi sokağa, hangi caddeye giderseniz gidin çevre yolları hariç bisiklet, otomobil, minibüs ve diğer motorlu araçlar yolu ortak kullanıyor. Öncelik ise her zaman bisiklette.” dedi.

“Bisiklet Halkla İletişim Olarak İnanılmaz Etkili”

Günlük yaşamın içerisinde hareket etmenin gittikçe zorlaştığını ifade eden Aydın, bu durumun çeşitli rahatsızlıkları beraberinde getirdiğine dikkat çekti. “Günlük yaşamın içerisine bizi hareket ettirecek bir aracı sokabilir miyiz?” düşüncesinin ve Avrupa’daki çeşitli örneklerin projenin oluşumundaki katkısına değindi. Projenin ardından yapılan anketlerde Zeytinburnu halkınca projenin benimsendiğini tespit ettiklerini söyleyen Aydın, “Vatandaşlar beni bisikletle görünce alkışlıyor. Bisiklet halkla iletişim olarak inanılmaz etkili bir araç.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.